FOTO: Facebook (Of Course It's Vegan/Lilijana Hrga, Kavarna Bodi)
V ptujski kavarni na svoj način nagrajujejo do živali prijazno izbiro - z računom, ki osvešča.

Tudi ljudje, ki niso zapriseženi vegetarijanci ali vegani, rade volje naredijo vsaj kakšno malenkost, da bi omejili uživanje mesa in drugih izdelkov živalskega izvora. Vendar pa družba alternativam ni vedno naklonjena in včasih jih celo otežuje – na primer z zasoljenimi cenami.

Korak v nasprotno smer je z gesto, ki nagrajuje do živali prijazen življenjski slog, nedavno naredila ptujska Kavarna Bodi ter s tem razveselila vegansko skupnost in druge ljubitelje živali.

Za osveščeno izbiro rastlinskega mleka kot alternative kravjemu so namreč stranki ob nakupu kave z mlekom odšteli del stroškov. Kot je razvidno iz priložene fotografije, so na računu zabeležili popust v višini deset centov, s pripisom »Popust, ker ti ni vseeno. Go vegan.«

Transparenti in protesti, kot kaže, niso edini prijem za doseganje premikov. Uporabniki v Facebook skupini Of course it's vegan potezo vsekakor pozdravljajo:

»Ko velik del gostincev, precenjeno zaračunava rastlinske napitke. Ko od nas vzamejo denar za kravje mleko (kar je vsaj meni sporno) in še po 50 ali več centov dodatka za rastlinsko, Kavarna Bodi izda tak račun.

Račun, ki obenem tudi osvešča!

Tole pa je nekaj za dušo. Bravo!«

Kaj pa vi pravite?

Starejše novice