Obiskovalci Ptuja so odslej bogatejši za novo doživetje. Ena od pridobitev prenovljenega turistično-informacijskega centra na Slovenskem trgu je Kurentova soba, posvečena enemu od največjih simbolov najstarejšega slovenskega mesta.

»Kurent je eden najbolj prepoznavnih simbolov mesta Ptuj in okolice, zato želimo vsaj delček doživetja kurenta obiskovalcem ponuditi vse dni v letu. Vsekakor pa želimo, da se gostje k nam vračajo in da v Kurentovi sobi dobijo navdih za obisk Kurentovanja na Ptuju, ki je izjemen prikaz bogate etnografske dediščine in urbane kulture maskiranja,« pravi Katja Gönc, direktorica Zavoda za turizem Ptuj.

Pristen stik z bogato etnografsko dediščino Ptuja in okoliških krajev lahko obiskovalci doživijo med srečanjem kurenta v naravni velikosti.

Otipate lahko mehkobo kurentovega kožuha in si od blizu ogledate, s kakšno obrtniško natančnostjo so izdelani

njegovi brki.

O dediščini kurentovanja pripovedujejo tudi stene. Nepozabno vzdušje Kurentovanja pa pričarajo filmske projekcije. 

»Kurentova soba je odlična popestritev, ki so jo obiskovalci izredno dobro sprejeli. Redkokateri turist sedaj odide od nas brez, da bi se slikal z znamenito masko ali si ogledal, katerega od kratkih filmov o Kurentovanju,« je navdušen Aljoša Ciglar, organizator turističnega vodenja na Zavodu za turizem Ptuj.

Celovita prenova TIC Ptuj je prinesla tudi razširitev prodajnega programa spominkov pod sloganom 365 dni zgodovine / 365 days of history. Pod privlačno vizualno podobo spominkov sta se podpisali tudi ptujska umetnica Tjaša Čuš in ilustratorka Kasia Rižnar. Novost v ponudbi pa so tudi izbrana vrhunska vina ptujskih vinarjev.

Preberite še

Starejše novice