Nedavno so ob potoku Grajena kopali brežine. Delo pa je bilo opravljeno tako, da zdaj brežine predstavljajo preveliko oviro za domače gosi in race, obenem pa so nevarne celo za sprehajalce.

Podjetje Vodno gospodarstvo Drava Ptuj je nedavno čistilo in kopalo brežine ob potoku Grajena.

Stanovalci območja naselja Grajena pa so kmalu opazili, da težav z novimi, izjemno strmimi brežinami nimajo le domače gosi in race, temveč so te nevarne tudi za sprehajalce. 

To je na zadnji seji Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu izpostavil tudi član sveta in podžupan Ptuja Marjan Kolarič. Dejal je, da so na nove brežine opozarjali že stanovalci območja. 

Brežine so posebno nevarno izkopane na območju priljubljene sprehajalne poti. 

Očistili območje in skopali brežine

Podjetje je nedavno na tem območju počistilo zelenje, obenem pa so skopali brežine. Zazidali so tudi zaščitno steno, brežino, ki je le pol metra od ceste. 

»Najbolj nevarno je to, da je to šolska pot, kjer hodijo otroci v šolo. Drugič je to sprehajalna pot za mlade družine,« je skrb izpostavil Kolarič. Dodal je, da igrivega otroka le zdrs loči od tega, da zgrmi v strugo potočka. 

Meni, da je situacija izjemno nevarna, treba jo je sanirati nemudoma. 

Ograja je nujna, a kdo jo bo izvedel? 

Kolarič meni, da je na tem območju nujna ograja, ta pa bi morala biti izvedena še preden lahko pride do možne katastrofe in padca v strugo. 

Sklenili so, da bodo pripravili dopis in tako podprli pobudo Kolariča. Ta dopis bi romal do podjetja vodnega gospodarstva, ki bi naj postavil tudi ograjo.

Pri tem se pojavlja dilema, ali so na podjetju po tako izkopanih brežinah sploh dolžni postavljati ograjo. 

Obveščena pa bo tudi občinska inšpekcijska služba. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice