Na letališču Murska Sobota so v sklopu balonarskega prvenstva pripravili skupinski vzlet balonov. V zrak je poletelo več kot 130 balonov.

V Murski Soboti te dni zremo v nebo in spremljamo 24. svetovno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni.

Tekmuje 105 ekip iz kar 32 držav

Na svetovnem prvenstvu sodeluje kar 105 balonarskih ekip iz 32 držav, med njimi tri slovenske ekipe, od tega tudi en Pomurec.

Poleg tekmovalnih ekip so na nebu tudi posebni fiesta baloni različnih barv in oblik tako da je skupno v zraku več kot 130 balonov, kar pričara pravi zračni spektakel. 

Pripravili pester spremljevalni program

Organizatorji so poleg prvenstva pripravili tudi bogat spremljevalni program, obiskovalcem so tako vsak dan na voljo številne prireditve, koncerti, razstave, animacija za otroke in delavnice.

Med drugim so pripravili tudi tekmovanje z baloni imenovano 'key grab'letalski miting z zanimivimi letalskimi akrobacijami ter posebno nočno iluminacijo balonov na soboškem jezeru imenovano 'night glow'

Pestro dogajanje je tako tudi danes, na letališču Murska Sobota je skupno v zrak poletelo več kot 130 balonov, med njimi tudi številni plinski baloni, to so prve letalne naprave, ki jih je človek izumil, za razliko od toplozračnih balonov pa letijo višje in dlje, nam razloži organizator prvenstva.

Ne glejte v nebo, glejte na cesto!

Zaradi balonarskega prvenstva so predvsem zjutraj in zvečer ob cestah v okolici letališča in Expana možni prometni zastojinekatere ceste so tudi popolnoma zaprte. Organizatorji prosijo za razumevanje voznikov in obiskovalcev.

Ob tem balonarskem spektaklu organizatorji opozarjajo, naj vozniki ne gledajo balonov, ampak naj raje gledajo na cesto!

Utrinke skupinskega vzleta balonov si lahko ogledate spodaj.

Starejše novice