Foto: Facebook Občina Sveti Andraž v Slovenskih goricah
Nedavno nas je poseben prehod za pešce pričakal na Ptuju, zdaj so si ga omislili še v Vitomarcih.

3D zebra je bila na Ptuju odlično sprejeta. V najstarejšem mestu so ta nov, poseben prehod zarisali pri Osnovni šoli Ljudski vrt, kjer je bil prehiter promet in starši, ki so svoje otroke odlagali kar na cesti, težava. 

Posebno zadovoljna nad novo pridobitvijo pa je bila županja Ptuja Nuška Gajšek, ki pravi, da vsako inovativno idejo, ki obenem poskrbi za varnost najranljivejših, pozdravljajo. Pozitiven odziv pa so opazili tudi pri občanih, ki so si take zebre zaželeli tudi v svojih koncih Ptuja. 

Najprej na Ptuju, zdaj v Vitomarcih

Prehod v Vitomarcih je nekoliko drugačen, a namen je enak. Na svoji Facebook strani so zapisali, da so pred preventivno akcijo Pešec uredili prvi lebdeči prehod za pešce v njihovi občini. 

»Pešci spadajo med ranljivejše udeležence v cestnem prometu, zato je njihova varnost ena izmed prioritet nacionalnega programa,« so še zapisali. 

Tudi komentatorji so nad novim prehodom za pešce v Vitomarcih navdušeni. Objavo občine je komentiral celo David Klobasa, župan Svete Trojice v Slovenskih goricah, ki je zapisal »Bravo kolegica«, kar kaže, da je tudi on navdušen nad novo lebdečo zebro. Jo lahko pričakujemo tudi pri njih?

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Mičan (nepreverjen)

Ali je tak prehod skladen z Zakonom o cestnem prometu?

Starejše novice