Kriminalistične preiskave se nadaljujejo. Po informacijah časnika Večer naj bi kriminalisti hišne preiskave danes opravljali na sedežu Univerze v Mariboru.

Nacionalni preiskovalni urad danes nadaljuje včerajšnje hišne preiskave v zvezi s projektom Strateškega razvojnega inovacijskega partnerstva Turizem - SRIPT. 

Na Nacionalnem preiskovalnem uradu so za STA pojasnili, da danes opravljajo dve hišni preiskavi na območju novomeške in mariborske policijske uprave. Po neuradnih informacijah Večera naj bi preiskovalci obiskali Univerzo v Mariboru.

Informacije preverjamo tudi na Univerzi v Maribor, odgovore še čakamo.

Hišne preiskave so povezane s projektom SRIPT, v katerem so bile ugotovljene številne nepravilnosti, vanj pa je bila vključena tudi nekdanja kmetijska ministrica in nekdanja predsednica stranke DeSUS Aleksandra Pivec, pri kateri so kriminalisti hišne preiskave opravili včeraj. 

Preiskovalci opravljajo hišne preiskave zaradi suma storitve kaznivega dejanja goljufije na škodo Evropske unije in zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti.

Gospodarsko ministrstvo je namreč Okrožnemu državnemu tožilstvu v Ljubljani v oktobru leta 2019 naznanilo sum kaznivih dejanj goljufije, goljufije na škodo Evropske unije in ponarejanja listin pri projektu SRIPT zoper Turistično gostinsko zbornico Slovenije, njeno direktorico Klavdijo Perger in druge fizične osebe, vpletene v zadevo.

Protipravna premoženjska korist, ki je nastala s storitvijo kaznivih dejanj, znaša več kot 100.000 evrov.

Osumljenih je 14 fizičnih oseb in ena pravna oseba, pri čemer trenutno nobena oseba ni pridržana, so sporočili iz Generalne policijske postaje.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice