Slika je simbolična.
Ob višanju cen goriv se mnogi sprašujemo, kam na bencinsko črpalko, da svoj rezervoar napolnimo, kar se da ceneje.

V Sloveniji se cene naftnih derivatov v celoti prosto oblikujejo na trgu. Do končne liberalizacije trga je prišlo oktobra lanskega leta in od takrat lahko potrošniki spremljamo postopno višanje cen. 

Cena dizelskega goriva na bencinskih servisih ob avtocestah je tako že dosegla najvišjo raven doslej. Nazadnje smo za dizelsko gorivo toliko plačevali oktobra 2018. 

Na spletnem portalu goriva.si zbirajo informacije iz vseh bencinskih črpalk in cen, po katerih lahko tam kupite določeno gorivo za svojega jeklenega konjička.

Preverili smo cene za današnji dan, 15. oktobra. 

Kam napolniti rezervoar na Ptuju?

Na Ptuju in po okolici prevladujejo Petrolove bencinske črpalke. Teh je po Ptuju in v bližini kar trinajst. Nekaj je tudi črpalk MOL in OMV, naletimo pa lahko tudi na eno črpalko LOGO in Hojnik Oil. 

Na Petrolih, ki niso na ob avtocestah, lahko tako rezervoar napolnite z neosvinčenim motornim bencinom 95 za 1,333 evre na liter. Dizel vas bo stal 1,441 evre na liter, neosvinčen motorni bencin 100 pa 1,506 evro na liter. 

Za ekstra lahko kurilno olje pa boste na Petrolu odšteli 1,137 evro na liter. 

Na črpalkah OMV boste danes napolnili rezervoar z neosvinčenim motornim bencinom 95 za 1,334 evri pa liter. Dizel vas bo stal 1,442 evra na liter, neosvinčeni motorni bencin 100 pa 1,509 evri na liter. Za dizel premium boste na OMV črpalki odšteli 1,629 evra na liter. Take cene imajo tudi črpalke MOL. 

Na bencinskem servisu Logo v Juršincih boste za bencin neosvinčeni motorni bencin 95 odšteli 1,333 evra na liter, za dizel pa 1,441 evra na liter. Neosvinčeni motorni bencin 98 na tem servisu drži ceno 1,503 evrov na liter, neosvinčeni motorni bencin 100 pa je cenejši, cenjen na 1,457 evre na liter. 

Ekstra lahko kurilno olje vas bo na Logo črpalni v Juršincih stalo 1,135 evre na liter. 

V Zavrču na Hojnik Oil boste za liter neosvinčenega motornega bencina 95 odšteli 1,303 evra, za dizel 1,381 evra, za liter ekstra lahkega kurilnega olja pa 1,106 evra. 

Če se boste nahajali v bližini Gornje Radgone, pa se lahko ustavite tudi na bencinski črpalki Žihlava v Žihlavi 15. Tam boste za liter neosvinčenega motornega bencina 95 odšteli 1,333 evre, za liter dizla pa 1,441 evre. 

Tudi v Mariboru prevladujejo Petroli, najcenejši pa Agas

Tudi v Mariboru z okolico pa prevladujejo črpalke Petrola. Nekaj je tudi črpalk MOL in OMV. 

V Mariboru, na Limbuški cesti, pa lahko dizel dotočite tudi na črpalki Ekstra Olje, kjer boste za liter dizelskega goriva plačali 1,392 evra. Za ekstra lahko kurilno olje boste na tej črpalki plačali 1,097 evrov na liter. 

Na Zagrebški cesti v Mariboru se lahko ustavite tudi na črpalki Eco Oil, kjer boste za liter dizla odšteli 1,441 evre. 

Po nizkih cenah pa izstopajo črpalke Agas. To v Mariboru najdete na Perhavčevi ulici. Na Agas črpalki boste za liter bencina neosvinčenega motornega bencina 95 odšteli 1,283 evra, za liter dizla 1,442 evra, za ekstra lahko kurilno olje pa 1,087 evra. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice