Kot napovedano, na Pohorju močno naletava sneg, zaradi tega so se na Mariborskem Pohorju odločili, da zaradi močnega vetra in slabe vidljivosti zaprejo smučišče.

Agencija za okolje Republike Slovenije je izdala opozorilo o sneženju. V legah nad 500 metrov opozarjajo, da bi lahko zapadlo od pet do deset centimetrov snega, ponekod na Notranjskem, Kočevskem in Dolenskem pa do okoli 20 centimetrov.

Močno sneži tudi na Pohorju, zato iz Mariborskega Pohorja sporočajo, da zaradi močnega vetra, sneženja in zelo slabe vidljivosti danes ne bo možna smuka na Cojzarici.

Iz varnostnih razlogov bo namreč smučišče ostalo zaprto, vlečnica pa ne bo obratovala. Ob izboljšanju vremenskih razmer bo Cojzarica ponovno delovala v sredo.

Danes bo sicer oblačno s padavinami, ki bodo čez dan slabele in se počasi umikale proti vzhodu. Meja sneženja bo v notranjosti Slovenije na nadmorski višini okoli 500 metrov.

Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja, ki bo popoldne slabela. Najvišje dnevne temperature bodo od ena do pet, na Primorskem okoli deset stopinj Celzija.

Obeti za prihodnje dni

V sredo bo v zahodnih krajih delno jasno, drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno, več oblačnosti bo na severovzhodu. Ponekod bo pihal severni veter.

Najnižje jutranje temperature bodo od minus dva do dva, v alpskih dolinah in v mraziščih Notranjske do okoli minus šest, najvišje dnevne od šest do 12 stopinj Celzija.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice