Slika je simbolična.
Koronakriza je močno vplivala na vsakdan ljudi, psihofizično in tudi ekonomsko stanje posameznikov. Tudi na Ptuju se je povečala potreba po socialni pomoči.

Na Centru za socialno delo Spodnje Podravje so za Ptujinfo razkrili, da se je leta 2020 povečalo število upravičencev denarne socialne pomoči za deset odstotkov. 

Število upravičencev izredne denarne socialne pomoči pa se je povečalo za kar 22 odstotkov. 

»Število prejemnikov za denarno socialno pomoč se je povečalo, kar je posledice epidemije oziroma z njo povezanih ukrepov,« pravi direktor Centra za socialno delo Spodnje Podravje Miran Kerin

Opažajo, da se ljudje manj zaposlujejo in tako ostajajo prejemniki denarne pomoči. Tem so se z epidemijo pridružili še tisti, ki so zaposlitev izgubili. 

Na spodnjepodravskem centru opažajo, da so prosilci denarnih pomoči predvsem tisti, ki so bili za določen čas zaposleni v gostinstvu in turizmu. Trenutno so brez vseh dohodkov in so tako upravičeni do denarne pomoči.

Za izredno denarno pomoč prosijo predvsem družine

Na spodnjepodravskem centru za socialno delo opažajo še, da za izredno denarno socialno pomoč zaprošajo predvsem družine, saj se je njihov materialni položaj izjemno poslabšal. 

Opažajo tudi velike finančne stiske tistih, ki so bili zaposleni v storitvenih dejavnostih, ki so se zaradi epidemije zaprle. Mnogi z 80-odstotno plačo, ki zaposlenemu na čakanju pripada, ne morejo poravnati vseh nujnih stroškov. 

»Povečalo se je tudi število vlog za izredno denarno pomoč pri starostnikih, katerim majhna pokojnine ne zadoščajo za osnovne življenjske stroške,« še dodaja Kerin. 

Statistika je glede denarnih stisk zgovorna ...

Center za socialno delo Spodnje Podravje je januarja 2020 zabeležil 2856 posameznikov oziroma družin, ki so prejeli izplačilo denarne socialne pomoči. 

Januarja 2021 je bilo teh posameznikov oziroma družin že 3828. V enem letu tako govorimo o kar 972 prosilcih več

Za izredno denarno pomoč so januarja 2020 izdali 354 odločb. Januarja 2021 pa 415. V enem letu so tako izdali 61 odločb za izredno denarno pomoč več kot letoprej. 

Komentarji (2)

Zaradi novac (ni preverjeno)

PornoKuraSi

ptujčanka (ni preverjeno)

Koronakriza je močno vplivala na vsakdan ljudi, psihofizično in tudi ekonomsko stanje posameznikov ?. Koronakriza bo sedaj dežurni krivec, podobno kot komunisti, ki jih nikoli ni bilo !!

In reply to by Zaradi novac (ni preverjeno)

Starejše novice