Ptujska tržnica je bila del preteklega tedna zaprta, saj je vdor vode v električno omarico povzročil, da je ta pregorela.

Lokali in trgovine na tržnici so bili, kot smo že poročali, primorani delo končati v sredo, 17. februarja, nazaj na delo pa so se vrnili v ponedeljek, 22. februarja. 

Razlog za tem je, da je v električno omarico pritekla padavinska voda, ki je povzročila pregoretje varovalk in dela inštalacij v omarici. 

Inšpekcija obveščena o izlitju fekalnih voda

Inšpektorji so 23. februarja, torej ko so lokali in trgovine že delale, prejeli prijavo, da na javno površino na mestni tržnici tečejo odpadne fekalne vode. 

Nemudoma so opravili inšpekcijski ogled in ugotovili, da je na zgradbi, na naslovu Slovenski trg 11, nameščen žleb, ki je bil speljan na javno površino. 

Gre za stavbo, ki je umeščena v neposredno bližino tržnice in kjer je občasno prihajalo do izliva večjih količin odpadne fekalne vode. V bližini tega žleba je nameščena električna omarica, ki je pregorela. 

»Lastnik zgradbe je bil opozorjen, da je dolžan takoj pristopiti k ureditvi zadeve,« še sporočajo iz Mestne občine Ptuj in dodajajo, da mora lastnik stavbe odstraniti žleb in preprečiti stekanje odpadnih vod na javno površino. 

Do srede, 24. februarja, je bila zadeva tako sanirana. 

Žleb, ki je povzročal preglavice, je že popravljen.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice