Foto: Gregor Bedrač, osebni arhiv
Po ulicah slovenskih mest se že vije vonj po slastnem pečenem kostanju. Se vam že cedijo sline? Od jutri si ga boste lahko privoščili na Ptuju!

Gregor Bedrač je kostanjepek, ki ga že več let redno srečujemo v Mariboru. Ptujčanovega kostanja na ptujskih ulicah še nismo mogli okusiti, a tudi mi se prav radi odpravimo v Maribor na merico kostanja izpod rok našega kostanjepeka. 

Gregor Bedrač iz Krčevine pri Vurbergu je kostanj rad nabiral že kot otrok, svoje veselje pa mu je kasneje uspelo spremeniti v dober posel.

»Sprva sem nabiral samo divji kostanj, potem še pravega, vsako leto večje količine. Na začetku študija sem odprl osebno dopolnilno dejavnost, saj sem samo tako kostanj lahko prodajal trgovinam. Pred tremi leti pa sem se kot samostojni podjetnik in pod imenom Kostanj Bedrač lotil še peke kostanjev,« je svojo pot do kostanjepeka zarisal Gregor Bedrač.

Odslej Bedračev kostanj tudi na Ptuju! 

A letos se za slasten Bedračev kostanj ne bo potrebno sesti v avtomobil. Pred Supernovo Ptuj bodo kostanje pekli vsak dan, razen ob nedeljah, ko je trgovski center zaprt. S peko pa začnejo že jutri, 1. oktobra. 

»Razlog je seveda to, ker tudi sam prebivam v občini Ptuj in bi rad Ptujčanom ponudil kvalitetno pečen kostanj, drugi pa, ker sem imel veliko rednih strank iz Ptuja na svoji lokaciji v Mariboru,« svojo odločitev za prihod na Ptuj pojasni Bedrač, katerega stojnica tudi v Mariboru ostaja. 

Cene bodo v Mariboru in na Ptuju enake. Tako boste za veliko merico ali pol litra kostanja odšteli šest evrov, za malo merico ali četrt litra pa 3,5 evrov. 

Po slastnem kostanju bo pred Supernovo na Ptuju dišalo vse do konca decembra. 

Letos pa bo sladki Bedračev kostanj tudi na Ptujski Gori. V času praznika svetega Martina bo tam dišalo v sklopu projekta Martinovanje v Halozah. 

Kakšna pa je letošnja letina? 

Domačega kostanja je v gozdovih letos veliko, pove Gregor Bedrač. A doda, da je bolj droben. 

Trenutno se tako lahko nabirajo le rani kostanji, saj še niso vsi dozoreli. Zato zaradi zagotavljanja stalne kvalitete Bedrač posega po italijanskem kostanju, domačega pa lahko kupite surovega. 

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

MATEJ (nepreverjen)

AH BEJŽ U KURAC! POL LITRA 6 EUR?! SAJ NISI PRI PRAVI! SI GA PA ŽE RAJE SAM NABEREM V GOZDU PA SPEČEM ALI SKUHAM.

MATEJ (nepreverjen)

AH BEJŽ U KURAC! POL LITRA 6 EUR?! SAJ NISI PRI PRAVI! SI GA PA ŽE RAJE SAM NABEREM V GOZDU PA SPEČEM ALI SKUHAM.

Starejše novice