Slika je simbolična.
Poročilo prometne varnosti na Ptuju vsakič zaznamuje alkohol. Tudi tokrat ni nič drugače, izstopal pa je martinov konec tedna.

Tomislav Sledič predstavnik ptujske policijske postaje, je na zadnji redni seji Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Ptuj, ki je potekala 15. novembra, predstavil prometno varnost na Ptuju. 

Podatki se nanašajo na obdobje med letošnjim januarjem in oktobrom. Letos so v enakem obdobju kot lani na območju Ptuja obravnavali kar 30 odstotkov več prometnih nesreč. Obravnavali so 594 prometnih nesreč, lani 453. 

Med omenjenimi nesrečami pa letos ni bilo smrtne žrtve, kar je pozitivno. Lani je v takem časovnem razponu na cesti umrla ena oseba. 

A Sledič je poudaril, da negativno izstopajo huje telesno poškodovani, teh je več. Tako poškodovanih je bilo letos že devet, lani pet. Gre za najvišjo številko v zadnjih desetih letih. Prav vsi huje poškodovani pa so bili del ranljivih udeležencev, torej pešci, kolesarji ali vozniki enoslednih vozil  ali električnih skirojev. 

Veliko povzročiteljev pod vplivom alkohola

Sledič doda še zaskrbljujoče dejstvo, da je veliko povzročiteljev prometnih nesreč pod vplivom alkohola. Vsak deseti povzročitelj vozi pod vplivom alkohola. Le leta 2016 je bil ta odstotek višji. 

Sledič je dodal še, da je posebno izstopal martinov konec tedna. Obravnavali so tudi hudo poškodovano osebo, hud pretep, neupoštevanje varnostnikov in razne druge intervencije. 

Prislužili smo si poostren nadzor

Vodja prometnega sveta Franc Kozel je pozval ptujske policiste in redarje k poostrenemu nadzoru. 

»Vendarle je moje življenje največ, zato moram biti pozoren, da ne ogrožam svojega življenja in ne ogrožam drugih,« poudarja Kozel. 

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Ojej (nepreverjen)

Vozna kultura na Ptuju je tak sramota za mesto, ki se sploh drzne imenovati kulturno. Čim več nadzora nad seljaki in podobnimi, ki so onečastili mestni način življenja!

Starejše novice