Slika je simbolična.
Ponovno se je sestal svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, kjer so obravnavali tudi prometno varnost šolskih poti ob državnih cestah.

Franc Kozel, predsednik sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, je dejal, da je Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo poslala občinam razpis, da lahko lokalne skupnosti predlagajo dva projekta - enega v naselju, enega izven naselja - ki bi ga prednostno uredili.

Ureditev bi financirala država, saj bi šlo za območja ob državnih cestah. 

Na občini so že preučili, katera območja ob državnih cestah so najbolj kritična, najbolj nevarna in bi jih bilo treba urediti. Izpostavili so območje v naselju Spuhlja. 

Izven naselja pa sta še dve kritični točki. To je v Podvincih na območju, kjer so izgradili novo avtobusno postajališče, a območje ne velja za varno pot. 

Izpostavili so tudi Grajenščak, natančneje od odcepa Grajenščak - Zorec do Vurberka.

Naselja se širijo, pločniki preozki 

Marjan Kolarič, del sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, je izpostavil Grajeno kot četrtno skupnost, kjer se naselje zmeraj bolj širi. 

Dejal je, da bodo mogli rešitev za preozek pločnik poiskati, ko bodo položene kanalizacijske cevi. 

Problematično je tudi območje Spuhlje, kjer pločnik sicer tudi je, a ne zagotavlja zadostne mere varnosti. Kozel pravi, da krajane moti, da so lani postavili znak za postajališče za učence pri gostilni Villa Monde, a je bil znak s strani strokovnih služb odstranjen.

Prav tako je na tej cesti močan tovorni promet, kar predstavlja dodatno nevarnost. 

Za to območje bodo na svetu iskali rešitev, med možnimi se je omenjal tudi kombi, ki bi otroke prevažal v Osnovno šolo Mladika.

Kljub temu pa organizacija tega ni preprosto izvedljiva, na poti do organizacije kombija stoji natančno določena zakonodaja, ki ji mora občina slediti. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice