Foto: Jure Banfi
Zaradi izrednih vremenskih razmer je okrog 5000 odjemalcev ostalo brez oskrbe z električno energijo. Okvare se po pojasnilih Elektra Maribor aktivno odpravljajo.

Iz podjetja Elektro Maribor sporočajo, da je velika količina novozapadlega snega in dežja povzročila poškodbe na elektro distribucijskem omrežju. 

Zaradi padcev dreves, ki jih je povzročil težek in moker sneg, je že včeraj prišlo do izpadov napajanja z električno energijo na celotnem območju Elektra Maribor.

»Vse ekipe so bile ves dan na terenu in se trudile najti in odpraviti čim več napak,« pojasnjujejo: »Hkrati pa so se sodelavci trudili zmanjšati število odjemalcev, ki so brez napajanja z električno energijo s preklopitvami in izločevanjem okvarjenih sektorjev.

Okrog 5000 odjemalcev ponoči ostalo brez elektrike

Čez noč je kljub trudu vseh sodelavcev ostalo brez napajanja z električno energijo okrog 5000 odjemalcev. 

Brez električne energije so ostali odjemalci med Pohorjem in Kozjakom, nekaj manjših območij na območja Ptuja in Haloz ter na območju Poljčan in Zbelovega.

»Zavedamo se pomena zanesljive oskrbe z električno energijo za vsa gospodinjstva in gospodarstvo,« pravijo in dodajajo, da so vse razpoložljive ekipe sodelavcev na terenu že od zgodnjega jutra. 

Sodelavcem, na območjih z več napakami, so prišli na pomoč sodelavci iz drugih delov, ki jih snežna ujma ni tako dosegla. Dodajo, da je gibanje po gozdovih, kje je glavnina okvar, zaradi loma vej in dreves izredno nevarno. 

Na Elektro Maribor uporabnike prosijo za razumevanje: »Sodelavci se v težkih razmerah trudijo najti in odpraviti napake in tako odjemalcem zagotoviti napajanje z električno energijo čim prej.«

Starejše novice