Razgled na srce med vinogradi, ki ga skoraj vsak mesec obišče več tisoč radovednežev, je dočakal prenovo. Obisk bo po prenovi tudi plačljiv.

Znamenita pot v obliki srca med vinogradi na Špičniku pri Svečini velja za eno najlepših znamenitosti štajerske pokrajine. A dostop do te priljubljene znamenitosti je te dni povsem zaprt.

Trenutno zaprto zaradi prenove

Pogled na edinstveno cesto v obliki srca je najlepše viden na terasi turistične kmetije Dreisiebner, ki se je odločila za milijonsko investicijo v prenovo in preoblikovanje razgledne terase.

Trenutno je tako dostop do izjemnega razgleda popolnoma zaprt zaradi prenove.

Najbolj srčkan razgled Slovenije nikoli več ne bo enak

V prenovo, ki je nekoliko zastala zaradi epidemije, ni vključena samo izgradnja nove terase, temveč celotna prenova turistične kmetije. Tako bi naj bila vključena tudi gradnja nove kleti, razmišljajo tudi o dograditvi degustacijskega prostora in gradnjo apartmajev.

»Za prenovo terase smo se odločili, ker imamo veliko povpraševanj glede porok, poleg tega želimo tudi gostom ponuditi nekaj novega, da bodo ti še bolj zadovoljni. S tem bo tudi razgled na srce veliko lepši,« je v pogovoru za Mariborinfo novembra lani povedala Andreja Dreisiebner, pri čemer je dodala, da bodo z novo teraso lažje obvladali trume gostov, saj jih ob dobrem koncu tedna obišče tudi preko tisoč gostov.

Dostop do srca bo odslej plačljiv

Z napovedano prenovo se je družina Dreisiebner tudi odločila, da bo dostop do razgledne točke odslej plačljiv, četudi tabla, ki obiskovalce prijazno poziva k prostovoljnemu prispevku, tam stoji že nekaj let.

Tako je bila praksa takšna, da so gostje, ki so prišli samo posnet nekaj fotografij, plačali dva evra, ogled tistih, ki pa so se tudi usedli in plačali za kozarec vina ali pokušino drugih Dreisiebnerjevih dobrot, pa je bil zastonj.

Pri tem pa Dreisiebnerjevi poudarjajo, da bo v novo simbolično ceno, ki jo bodo določili naknadno, všteto tudi darilo. »Gost, ki bo plačal za vstop na razgledno teraso, od nas ne bo šel praznih rok. Ali bo prejel steklenico vina, lahko pa se bodo gostje odločili tudi za domače marmelade, sok ali penino,« še dodaja Andreja Dreisiebner.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Zikollino (nepreverjen)

To je občinska cesta, zatorej, odjebi ...

Starejše novice