Stopnice sredi Ptuja, ki so opremljene z napisom »na lastno odgovornost«, bodo v kratkem varne. Naposled občina napovduje nove, varne stopnice, po katerih se vsak dan sprehodi desetine Ptujčanov.

Stopnice v bližini Mercatorja na Novem trgu, ki vodijo na Trstenjakovo ulico so ene najbolj pretočnih delčkov Ptuja. Vsak dan se po stopnicah sprehodi več ljudi, mnogi v lekarno in trgovine preko ceste.

A gre za stopnice, ki so dejansko v lasti Mercatorja.  

Mercator uporabo stopnic omogoča na lastno odgovornost

Mercator je lastnik stopnic, pod katerimi pešce opozarja znak, da se po njih lahko sprehodijo le na lastno odgovornost. 

Glede morebitne obnove smo lanskega novembra povprašali trgovca Mercator, a so odgovorili, da gre za objekt širšega pomena. 

»Stopnice so javno dobro oziroma objekt širšega pomena, zato bo najbolje, da se z vprašanji obrnete na občino Ptuj,« se je glasil kratek odgovor Mercatorja.

Letos rekonstrukcija stopnišča 

Novembra lani je ptujska občina za Ptujinfo pojasnila, da bo letos predvidena popolna rekonstrukcija stopnišča. Stopnice bodo izvedene na novo, to pa pomeni, da bodo stare porušili. 

»V sklopu rekonstrukcije se bodo stopnice izvedbe na novo - porušitev starih ploskev in izvedba na novo z betonom, ki bo na koncu metličen, podobna izvedba, kot so stopnice pri Uradu za delo Ptuj na Trstenjakovi,« so takrat za Ptujinfo razkrili na Mestni občini Ptuj. 

Rekonstrukcijo stopnic bo financirala Mestna občina Ptuj v okviru vzdrževanja javnih mestnih površin. 

Dela se lahko začnejo

Ptujska občina je zdaj sporočila, da bo predvidoma 29. junija izvajalec GP Project Ing pričel s pripravljalnimi deli v okviru rekonstrukcije stopnic. 

Uporaba stopnic bo vse do zaključka rekonstrukcije popolnoma onemogočena, na občini zato prosijo za razumevanje. Pločnik bo normalno prehoden. 

Dela bodo predvidoma dokončana do 12. avgusta 2022. 

Starejše novice