»Na lastno odgovornost,« je napis, ki pešce na Ptuju opozori pred nevarnimi stopnicami. Te se nahajajo na eni bolj pretočnih ulic, lastnik pa se je tako zavaroval ob morebitnih padcih in posledičnih nevšečnostih.

Stopnice v bližini Mercatorja na Novem trgu, ki vodijo na Trstenjakovo ulico so ene najbolj pretočnih delčkov Ptuja. Vsak dan se po stopnicah sprehodi več ljudi, mnogi v lekarno in trgovine preko ceste. Stopnice pa so dejansko v lasti Mercatorja. 

Le na lastno odgovornost

Prav Mercator je lastnik stopnic, pod katerimi pešce opozarja znak, da se po njih lahko sprehodijo le na lastno odgovornost. 

Glede morebitne obnove smo povprašali trgovca Mercator, a so odgovorili, da gre za objekt širšega pomena. 

»Stopnice so javno dobro oziroma objekt širšega pomena, zato bo najbolje, da se z vprašanji obrnete na občino Ptuj,« se je glasil kratek odgovor Mercatorja. 

Stopnice so bile sanirane lansko leto, sledi še popolna rekonstrukcija

Na ptujski občini so za Ptujinfo povedali, da so bile stopnice sanirane v lanskem letu. Takrat so popravili robe in pohodno ploskev. Kljub temu je tabla, ki opozarja, še zmeraj tam. 

Dodali so, da je v naslednjem letu predvidena popolna rekonstrukcija stopnišča. Stopnice bodo tako izvedene na novo, kar pomeni, da se bodo stare porušile. 

»V sklopu rekonstrukcije se bodo stopnice izvedbe na novo - porušitev starih ploskev in izvedba na novo z betonom, ki bo na koncu metličen, podobna izvedba kot so stopnice pri Uradu za delo Ptuj na Trstenjakovi,« so za Ptujinfo razkrili na Mestni občini Ptuj. 

Rekonstrukcijo stopnic bodo izvedle Javne službe Ptuj, financirala jo bo Mestna občina Ptuj v okviru vzdrževanja javnih mestnih površin. 

Starejše novice