Foto: osebni arhiv Reneja Roškarja
V okolici Ptuja, natančneje v Markovcih, je vrata odprl novi fitnes. Odprl ga je osebni trener in tako naposled izpolnil svojo največjo željo.

Nedavno se je v Markovcih odprl čisto novi fitnes center in telovadnica. Uradna otvoritev je bila 9. junija, datum, ki je za Reneja Roškarja pomenil pomembno prelomnico - sanje so se mu izpolnile. 

Fitnes bo namenjen športnikom ali rekreativcem, starejšim in mlajšim, obenem pa lastnik fitnesa poudarja, da gre za enega največjih športnih objektov v okolici, imajo široko športno ponudbo in strokovno ekipo. 

Od nogometa do borilnih veščin, a vedno ga je spremljal fitnes

Osebni trener, inženir strojništva in ljubitelj fitnesa - to je Rene Roškar, 30-letnik iz Bukovcev v občini Markovci. 

Prav v svoji vasi se je pri štirih letih prvič aktivno srečal s športom. Takrat je začel s treningi nogometa pri Nogometnem klubu Bukovci, kasneje pa je nadaljeval pri selekcijah Nogometnega kluba Drava Ptuj

Zaradi hitre rasti je moral rehabilitirati hrbtenico, takrat pa se je, pri trinajstih, prvič srečal s fitnesom, pove.

»Ko sem prvič stopil v fitnes sem vedel, da je to zasnovalo mojo prihodnost in da je to edina želja, ki jo želim delati v prihodnosti,« je dejal za Ptujinfo. 

Svoje športno znanje je nadgrajeval tudi s treningi borilnih veščin, ki so mu prinesle predvsem veliko mero discipline. Kljub aktivnemu udejstvovanju v raznih športih, pa je fitnes ostajal del vsakdana. 

»Skozi leta sem preko izkušenj sebe in svojih osebnih strank, širil svoje znanje, tudi na področju športne prehrane, zato lahko sedaj zagotovim svojim strankam najboljšo ponudbo in jim dam dobre nasvete tudi na področju prehrane,« je dodal Roškar. 

Takoj po fakulteti v osebno trenerstvo

Dejal je, da se z osebnimi treningi ukvarja že šest let. Takoj, ko je zaključil fakulteto za strojništvo, se je posvetil delu in treningom. 

»Vso pozornost usmerim v službo in popoldan v čas treningov za sebe, ali za druge. Sem človek, ki zelo rad pomaga, posebej rad pa imam občutek, ko lahko drugim pomagam osvojiti želje in cilje pri spremembah v njihovem življenju, ter jih s tem neizmerno osrečim,« je nadaljeval Roškar. 

Opaža, da se je z leti oblikoval kot osebnost, ki želi pomagati ljudem. Želja po fitnesu je rasla, zdaj pa se je naposled realizirala z odprtjem R-FIT Fitness & Gym

Vrhunska moderna oprema, združevanje fitnesa in vodenih vadb

Celoten športni objekt v Bukovcih je velik 850 kvadratnih metrov. V spodnjem delu so razporejeni pripomočki in naprave, garderobe in sanitarnimi prostori. 

Želeli so si združiti fitnes in vodene vadbe. Roškar izpostavlja, da je fitnes opremljen z napravami Panatta, ki trenutno sodijo v sam vrh naprav na trgu. 

Na voljo pa so tudi vsi ostali pripomočki za razne vrste treningov. Ti so namenjeni za pripravo športnikov ali rekreativcev, za preventivo ali rehabilitacije pred in po različnih poškodbah. So za osebe, ki želijo izgubiti ali pridobiti težo, postati bolj vzdržljivi ali pač razgibati telo. 

V zgornjem nadstropju pa bodo potekale vodene vadbe. Udeležili se boste lahko funkcionalnih treningov, aerobike, vadbe za starejše, pilatesa, gibalnega razvoja otrok in še mnogih drugih vadb. 

»Različne vadbe bodo omogočile tudi staršem miren trening, med tem, ko bodo otroci lahko izkoristili čas na vadbi za otroke,« še nadaljuje lastnik fitnesa. 

Možno tudi svetovanje pri jedilnikih, nakup športne prehrane

V samem fitnesu pa bo možen tudi nakup različne športne prehrane, širok nabor proteinskih napitkov in prehranskih dopolnil. 

Svetovali vam bodo lahko pri sestavi jedilnikov in izboru dodatkov. Za vse to so izbrali trgovino z dopolnili znamke abpSPORT Nutrition

»Vsekakor si bomo prizadevali, da bo v prihodnje naš kader ostal strokoven, da bomo vključevali samo najboljše trenerje in gradili na še boljši viziji, ki smo si jo trenutno zastavili.

Verjamem, da vsako delo, ki si mu popolnoma predan in delaš s srcem vodi v najboljše rezultate,« je zaključil Roškar. 

Starejše novice