Foto: Facebook profil Gostilna Rozika
Na Ptuju se lahko pohvalimo že s tremi gostilnami, ki so prejemnice prestižnega priznanja Gault&Millau. Gostilni Ribič in Gostilni Grabar, ki sta z dvema kuharskima kapama v vodniku prisotna že več let, se je nazadnje pridružila še Gostilna Rozi.

Mednarodno uveljavljeni kulinarični vodič Gault & Millau je na kulinarični zemljevid sveta znova postavil ptujsko gostilno.

Gostilna Rozika, gostilna z več desetletno tradicijo, je uvrščena v mednarodni gastronomski vodnik Gault&Millau Slovenija 2023

Gault & Millau je francoski vodnik, ki se z večletno tradicijo ukvarja z ocenjevanjem gostiln in restavracij, ocene pa grafično označujejo s kuharskimi kapami.

Na Ptuju imamo sedaj že tri gostilne, ki so se znašle na mednarodnem kulinaričnem zemljevidu. Potem ko sta se pred leti v vodnik že uvrstili Gostilna Grabar in Gostilna Ribič, je sedaj ta čast doletela še Gostilno Rozika

Gostilna s tradicijo

Cilj vodnika Gault & Millau ni samo izpostavljanje in promoviranje najboljših, že uveljavljenih restavracij in chefov v Sloveniji, ampak še raje odkrivajo nove, mlade talente, ki morda širši javnosti niso tako znani, so pa ključnega pomena za prihodnost kulinarike naše države.

Gostilna Rozika ima za seboj že večdesetletno tradicijo.

V kategoriji pop so jo prepoznali kot najbolj obiskano lokacijo z lokalno hrano v našem okolju. K odlični oceni so pripomogli prijeten ambient, odlična kulinarična ponudba in postrežba. 

Objavili so jo tudi na spletni strani Gault & Millau, kjer lahko v mnenju o Gostilni Rozika preberemo same superlative.

»Umeščena v starem delu Ptuja Gostilna Rozika tudi z rustikalno domačnostjo poskrbi, da se gostje v njej dobro počutijo. Ponekod se na stenah še vidijo stari zidaki in leseni tramovi, pritegne tudi velika, delno pokrita terasa. V gostilni navdušuje pristna domača kuhinja, vključno z dnevnimi malicami in kosili. Na meniju je veliko jedi z gobami, od jajčk z jurčki ali bukovimi ostrigarji za predjed do njokov oziroma testenin. V slast gredo Rozikin pohan pišek in stejki, goveji golaž in krožnik pečenih mladih svinjskih reber pa sta prava nosilca tradicije v teh krajih, tako kot želodčkova kisla juha. Domačnost in kakovost, ki jo ohranjajo že dolga leta, uvrščata Roziko med najbolj obiskane gostilne na ptujskem koncu,« so zapisali pri Gault&Millau.

Starejše novice