Vsak naslanjač ima svojo zgodbo (foto: Mestni kino Ptuj).
Ptujski kino bo prav kmalu zasijal v novi podobi, saj se dela bližajo koncu. Tako se bo najstarejši še delujoči kino v Sloveniji proslavil z novo dvorano.

Nova kinodvorana na Ptuju je želja, ki je tlela že desetletja, dvorana pa bo končno ugledala luč projektorja.

»Želja, ki je stara že desetletja, se končno uresničuje. Prepričani smo, da gre za veliko pridobitev za mesto,« je ob začetku sanacije za Ptujinfo povedala Nina Milošič, vodja Mestnega kina Ptuj

Dokončana je večina del

Decembra lanskega leta so bila dela v ptujskem kinu že v polnem zagonu, zdaj se pa bližajo koncu. 

Do danes je tako dokončana večina gradbenih in infrastrukturnih del. Končane so električne inštalacije, ogrevanje, sanacije težav z vlago, prezračevanje, obdelava sten in tal. 

Potrebna so le še zaključna dela, kot so zaključna obdelava stopnic v predprostoru in zaključna dela glede oken, vrat in razsvetljave. 

Kupili bodo še nov komplet mobilne digitalne kinoopreme, a se z nakupom ne smejo prenagliti, saj čakajo na sprostitev ukrepov. Taka oprema namreč ne sme stati neuporabljena. 

Nastajanje nove dvorane je del projekta Resonance Cinema: Cultural Hub for Curious Minds, sofinancira pa ga Evropska unija. 

Vsak naslanjač s svojo posebno zgodbo ... (foto: Mestni kino Ptuj).
... bo oplemenitil novo dvoranico s še več zgodovine (foto: Mestni kino Ptuj).

Ponujenih 83 naslanjačev, na nekaterih so sedeli dedki, drugi popraskani od krempljev

Med obnovo prostorov za novo kinodvorano pa se je porodila ideja, da bi zbrali naslanjače, ki bi na trajnosten in prikupen način oplemenitili novo dvorano. Dobri ljudje so jim ponudili kar 83 naslanjačev. 

Zdaj med njimi izbirajo takšne, ki se ujemajo, ki so udobni in imajo morda tudi kakšno posebno zgodbo. Doslej so jih v dvorano znosili deset. 

Ti naslanjači pa bodo predstavljali tudi večino sedišč nove kinodvorane. Sedeli boste pa lahko tudi na kinoklopeh, ki pa so originalne stare klopi podjetja Stol Kamnik. 

»Želimo si ustvariti eno najlepših in najzanimivejših kinodvoranic na svetu,« pove Nina Milošič. 

Naslanjače so jim ponujali iz cele Slovenije in tako so se po enega že vozili v Radeče. Eden ima celo sledove mačjih krempljev, a to jih ne moti, saj je tudi to del njegove zgodbe. 

Kuhajo se že novi projekt

Kljub temu, da so kinodvorane še zaprte, pa Mestni kino Ptuj ne počiva. Pripravljajo že nove projekte. Tako bo sledil projekt 'Plakat katerega filma ne sme manjkati na steni nove kinodvoranice?'

»V nastajanje nove dvoranice želimo čim bolj vključevati lokalno skupnost, ljudi,« še doda vodja Mestnega kina Ptuj.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice