Vir: Spletna stran CID Ptuj
V okviru Centra interesnih dejavnosti Ptuj je pred leti nastal projekt Jaz tebi - ti meni, ki je odlično zaživel in bo poskrbel za nov dogodek izmenjevanja oblačil in rastlin.

Že tradicionalni dogodki v okviru projekta Jaz tebi - ti meni, ki je nastal pod okriljem Centra interesnih dejavnosti Ptuj, so vedno dobro obiskani in uspešni. Iz Centra interesnih dejavnosti Ptuj zato sporočajo, da bomo lahko ponovno izmenjevali.

Dogodek bo v Stari steklarski, na njem pa bomo lahko izmenjali oblačila in rastline.

Želja po oblikovanju manj konvencionalnega potrošniškega vedenja

Na spletni strani Centra interesnih dejavnosti Ptuj so zapisali, da je navdih za dogodke Jaz tebi - ti meni izhajal iz vedenja, da v času preobilja velikokrat napolnimo svoje omare s stvarmi, ki jih redko ali nikoli ne nosimo. Pojavilo se je vprašanje, kam z oblačili, modnimi dodatki in čevlji, ki jih ne potrebujemo več.

Projekt je tako nastal iz želje po odgovornem ravnanju s tekstilom in oblikovanju manj konvencionalno potrošniškega vedenja.

Prakso izmenjave oblačil med prijateljicami so s prostovoljkami iz Centra interesnih dejavnosti spremenili v projekt, ki vsaj štirikrat letno omogoči prijetno druženje ob izmenjavi oblačil in še česa, zapišejo.

Mešanica druženja in medsebojnega sodelovanja

Na dogodkih Jaz tebi – ti meni si lahko v prijetno družabnem vzdušju izmenjate garderobo, ki je več ne nosite.

Gre za mešanico druženja in medsebojnega sodelovanja, ki je tako ali drugače koristno.

Danes so na voljo oblačila po zelo nizkih cenah in pogosto se zgodi, da zaradi tega impulzivno kupimo oblačila, obutev ali nakit, ki jih uporabimo le nekajkrat ali pa celo nikoli. Pomladansko in jesensko čiščenje omar je torej prava priložnost, da na naravi in denarnici bolj prijazen način osvežimo svojo garderobo, še razmišljajo organizatorji teh dogodkov.

Oblačila, čevlji, nakit in tudi rastline

Na dogodkih Jaz tebi - ti meni si izmenjujejo oblačila, čevlje, nakit in druge modne dodatke, za ženske, moške in otroke.

Še posebej dobrodošle so tudi mlade mamice, ki lahko izkoristijo priložnost, da z drugimi mamicami izmenjajo oblačila za malčke.

Na pomladni izmenjevalnici pa si bodo izmenjevali tudi rastline. Potekala bo izmenjava sobnih in zunanjih rastlin, semen, sadik, potaknjencev in zelišč in tudi izkušenj ter nasvetov.

Projekt ima dobrodelno noto

Projekt ima tudi dobrodelno noto, saj vsa oblačila, ki na izmenjavah ne najdejo novega lastnika, podarijo ptujski Varni hiši.

Kosi za menjavo naj bodo čisti in primerno ohranjeni, da bodo lahko našli novega lastnika. Vsi, ki bi se dogodka želeli udeležite ste vabljeni v Staro steklarsko, 11. maja, od 10. ure do 13. ure. Udeležba je brezplačna.

Starejše novice