Gostilna Ribič ima v načrtu polepšanje gostilne. Poskrbeli so že za obnovo teras, zdaj je na vrsti kuhinja.

Talum je bilo do nedavnega dolgoletni najemnik ene najbolj priznanih ptujskih lokalov Gostilne Ribič, a so si prizadevali, da bi ta odnos spremenili v lastniškega.

To jim je uspelo leta 2021, ko je gostilno odkupila hčerinska družba Taluma Vital.

Vlado Pignar, direktor družbe Vital iz Skupine Talum, je ob prevzemu za Ptujinfo razkril načrte družbe s to znano gostilno. Ker želijo razvijati kulinariko na visoki ravni, so se lotili vrste prenov.

Lani so obnovili terase in napovedali, da sledi postopno urejanje notranjosti. 

V teku celovita prenova kuhinje

Vrata restavracije so trenutno zaprta. Preverili smo, kaj je razlog. 

»Restavracija je zaprta zaradi prenove kuhinje,« so povedali za Ptujinfo: »Renovira se električna napeljava, vodovod ter polaga nova keramika.« 

»Prav tako poteka energetska sanacija objekta,« dodajajo.

Kdaj jih bodo lahko gostje ponovno obiskali? Kot so povedali, bo zaprtje trajalo predvidoma do 8. februarja. 

V objekt bodo vnesli nekaj svežine in zadovoljili tudi zahtevne goste

Ste vedeli, da začetki Gostilne Ribič segajo v leto 1827? Takrat so gostilno obiskovali predvsem flosarji, splavarji in tržničarji, a okrepčali se niso tako, kot se lahko tam danes. Takrat je bila to ena izmed mestnih pekarn. 

Gostilna, ki je bila takrat še pekarna, je romala iz roke v roko, od lastnika do lastnika, a skorajda vsi so vztrajali pri peki kruha. Ribič je postal Gostilna Ribič komaj leta 1985, predlani pa je lastništvo prevzela nova skupina. 

»Sama ureditev vodi v smer prijetnosti, domačnosti ob lenobni Dravi, ki bo sprostila še tako zahtevnega gosta,« je pred časom za Ptujinfo razkril načrte Pignar. 

Hiša pa ima tudi tipično meščansko podstrešje. Prenova tega ne bo mačji kašelj, a podjetje ima vizijo. V podstrešju želijo urediti ekskluzivna prenočišča za zahtevne goste.

Tako bi jim lahko na enem mestu ponudili hrano, pijačo, prijetne sobe, v mestnem jedru, ki nudi umetnost, arhitekturo, ob pravem času pa tudi karneval.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
SLOVENSKI NAROD (ni preverjeno)

KULINARIKO NA VISOKI RAVNI SI KAR LEPO ZATAKNITE V RIT! KDO PA MISLITE DA VAS BO PODPIRAL? REVEŽI, KI NAS JE VEČINA, SIGURNO NE!

Starejše novice