Skupina Talum je letos postala lastnica Gostilne Ribič in takoj sprejela odločitev - gostilno bomo polepšali.

Ste vedeli, da začetki Gostilne Ribič segajo v leto 1827? Takrat so gostilno obiskovali predvsem flosarji, splavarji in tržničarji, a okrepčali se niso tako, kot se lahko tam danes. Takrat je bila to ena izmed mestnih pekarn

Gostilna, ki je bila takrat še pekarna, je romala iz roke v roko, od lastnika do lastnika, a skorajda vsi so vztrajali pri peki kruha. Ribič je postal Gostilna Ribič komaj leta 1985, lani pa je lastništvo prevzela nova skupina. 

Talum je bil sicer že dolgoletni najemnik te znane ptujske gostilne, a so si prizadevali, da bi ta odnos spremenili v lastniškega. To jim je uspelo lansko leto, gostilno je odkupila hčerinska družba Taluma Vital

Najprej obnova terase, nato celo ekskluzivna prenočišča

Vlado Pignar, direktor družbe Vital iz Skupine Talum, je za Ptujinfo razkril načrte družbe s to znano gostilno. Želijo razvijati kulinariko na visoki ravni, zato bo sledila tudi vrsta prenov. 

Dela na terasi so se že pričela, urejajo pa jo v sodelovanju z Mestno občino Ptuj. Cilj je najti dobro arhitekturno rešitev, ki bo polepšala vhod v gostilno, a tudi vstop na peš most. 

»Sama ureditev vodi v smer prijetnosti, domačnosti ob lenobni Dravi, ki bo sprostila še tako zahtevnega gosta,« za Ptujinfo razkrije načrte Pignar. 

Kulinarika na Dravi, uredili bodo tudi notranjost

Poudarjajo, da se prenova ne bo ustavila pri terasi. V naslednjem obdobju bi radi uredili še del notranjosti, točilni del in sanitarije. 

Hiša pa ima tudi tipično meščansko podstrešje. Prenova tega ne bo mačji kašelj, a podjetje ima vizijo. V podstrešju želijo urediti ekskluzivna prenočišča za zahtevne goste. Tako bi jim lahko na enem mestu ponudili hrano, pijačo, prijetne sobe, v mestnem jedru, ki nudi umetnost, arhitekturo, ob pravem času pa tudi karneval. 

Pignar pa razkrije tudi, da z Zavodom za turizem Ptuj načrtujejo dodatno kulinarično ponudbo za prevoz po reki Dravi. 

»Vse z občutkom prepletanja zgodovine, tradicije in sodobnosti,« zaključi Vlado Pignar. 

Starejše novice