Še čisto malo in na Ptuju bo zaživela Ptujska pravljica. Danes v središču mesta že postavljajo pravljični vrtiljak.

Bliža se veseli december, v katerem se Ptuj ovije v praznično podobo. Mesto bo v prazničnem soju lučk zaživelo 2. decembra, ob 18.00, ko bodo na Mestnem trgu prižgali lučke. Tam bo tudi pravljični program.

Po prižigu lučk nas bo predstava za otroke Ledena kraljica in magična knjiga popeljala v svojevrsten pravljični svet, nato pa se pod bleskom praznične okrasitve prepustimo ritmom lokalnega ptujskega banda Laganini.

S tem ko se bo Ptuj ovil v čarobno podobo, pa se boste lahko sprehodili tudi skozi praznični sejem, ki bo na Mestnem trgu cel december.

Drsališče in pravljični vrtiljak

Predvidoma pa se 2. decembra odpre tudi drsališče na Ptuju. To bo na mestni tržnici, na Miklošičevi ulici pa bo stal pravljični vrtiljak. Tam bo tudi Božiček in Božičkova hiša, Ptuj pa bosta obiskala še teta Zima in dedek Mraz. 

Zadnje dneve v letu bo Mestni trg preplavila glasba: 29. decembra 2022 ob 19.30 prihaja Trio Vivere, ki se je preoblikoval iz nekdanje vseslovensko znane skupine Eroika, medtem ko nas bo Alya z bandom zabavala 30. decembra 2022 od 19.30 dalje.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice