Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).
Še čisto malo in na Ptuju bo zaživela Ptujska pravljica.

Bliža se veseli december, v katerem se Ptuj ovije v praznično podobo. Mesto bo v prazničnem soju lučk zaživelo 2. decembra, ob 18.00, ko bodo na Mestnem trgu prižgali lučke. Tam bo tudi pravljični program. 

Ob 17.45 nas bo ogrel zbor učencev ptujskih osnovnih šol, ob 18.00 pa bosta mesto slavnostno osvetlili županja ter mini županja. 

Po prižigu lučk nas bo predstava za otroke Ledena kraljica in magična knjiga popeljala v svojevrsten pravljični svet, nato pa se pod bleskom praznične okrasitve prepustimo ritmom lokalnega ptujskega banda Laganini.

S tem ko se bo Ptuj ovil v čarobno podobo, pa se boste lahko sprehodili tudi skozi praznični sejem, ki bo na Mestnem trgu cel december.

Izbirali boste lahko slastne dobrote, darilca in razne druge izdelke domače in umetnostne obrti. 

Predvidoma pa se 2. decembra odpre tudi drsališče na Ptuju. To bo na mestni tržnici, na Miklošičevi ulici pa bo stal pravljični vrtiljak. Tam bo tudi Božiček in Božičkova hiša, Ptuj pa bosta obiskala še teta Zima in dedek Mraz

Zadnje dneve v letu bo Mestni trg preplavila glasba: 29. 12. 2022 ob 19.30 prihaja Trio Vivere, ki se je preoblikoval iz nekdanje vseslovensko znane skupine Eroika, medtem ko nas bo Alya z bandom zabavala 30. 12. 2022 od 19.30 dalje.

Na silvestrovanje na Ptuj

Od starega leta se bomo na Mestnem trgu najprej poslovili s praznično igrivostjo na otroškem silvestrovanju s pričetkom ob 11.00.

Na večernem silvestrovanju od 22.00 dalje pa bomo novo leto na Mestnem trgu pričakali s Karneval bandom in DJ Bojčem, ki vas bosta v ritmih dobrih starih hitov zabavala vse do zgodnjih jutranjih ur.

To je celoten program ptujskega prazničnega decembra. 

Starejše novice