Slika je simbolična.
Ptuj ima letos čast, da gosti začetek 27. Dirke po Sloveniji, ki se bo začela v sredo, 9. junija. A temu se bomo mogli prilagoditi tudi občani in občanke.

Le še dober teden dni nas loči od začetka 27. Dirke po Sloveniji. Ta se bo začela v sredo, 9. junija, prav Ptuj pa ima čast gostitelja letošnjega štarta. 

A temu se bomo mogli prilagoditi tudi občani in občanke Ptuja, saj bo začasno spremenjena prometna signalizacija, veljale bodo zapore cest, upoštevati pa bomo morali navodila policistov, občinskih redarjev, varnostnikov in rediteljev. 

Določena pravila že en dan pred dirko, v torek, 8. junija

V torek, 8. junija, bodo zagrajena določena parkirišča na Ptuju. To pomeni, da za občane in občanke ne bodo v uporabi. Tako bosta zagrajena parkirišče pod gradom in parkirišče Vičava, kjer je stala bivša karnevalska dvorana. 

Zavod za turizem prav tako sporoča, da je parkirišče pod gradom osrednje prizorišče, zato bo za parkiranje zaprto od torka, 8. junija, od 19.00 pa do srede, 9. junija, do 16.00. 

Bodite pozorni na delne in popolne zapore naslednjih cest

Zaradi varnosti udeležencev kolesarske dirke bo v sredo, 9. junija, med 9.00 in 11.00 veljala delna zapora Muzejskega trga, Vičave in kraka Maistrove ulice med križiščem z Raičevo ulico in lokalno cesto Vičava. 

Vozniki, ki se bodo pripeljali po Prešernovi ulici, bodo morali zaviti v Cafovo ulico in Dravsko ulico, saj bo 200 metrov od križišča Prešerova ulica - Cafova ulica popolna zapora. 

Popolna zapora lokalne ceste Vičava iz smeri Orešja od slaščičarne pred Šolskim centrom Vičava bo veljala isti dan, med 9.00 in 13.40. Obvoz bo možen in označen preko Ulice Vide Alič na Maistrovo cesto ter nato v smeri Volkmerjeve. 

Popolna zapora Raičeve ulice in Maistrove ulice bo veljala med 9.00 in predvidoma 13.45. 

Popolna zapora cest v sredo, 9. junija

Začetek kroga za ogrevanje bo ob 13.00, potekal pa bo skozi mestno jedro Ptuja. Trajal bo predvidoma 40 minut. Kolesarji bodo vozili v spremstvu policije in rediteljev organizatorja. 

Zaradi tega kroga bo veljala popolna zapora za vse te javne ceste: 

 • Križišče Maistrove in Raičeve (obvoz bo urejen levo pri baru Ring, nato po Volkmerjevi,
 • križišče s cesto Ob Grajeni,
 • zapora pri Upravni enoti Ptuj, tako, da ni možen izvoz iz parkirišča za kratkotrajno parkiranje in vožnje iz smeri Potrečeve ceste v smeri Raičeve ali centra mesta,
 • Ulica heroja Lacka,
 • Murkova ulica,
 • Zelenikova ulica,
 • Vodnikova ulica,
 • Minoritski trg, 
 • križišče Vošnjakova - Dravska ulica,
 • Dravska ulica, križišče z Jadransko ulico,
 • Dravska ulica,
 • izvoz iz Dravske na trg pri glasbeni šoli,
 • izvoz iz Cvetkovega trga in Vošnjakove ulice,
 • križišče Cankarjeve in Prešernove ulice in
 • križišče Prešernove in Cafove ulice. 

Zavod za turizem opozarja, da morajo občani in občanke svoja vozila umakniti iz območja te športne prireditve. Vozila lahko parkirate na Zadružnem trgu in Čučkovi ulici. 

V času tega ogrevalnega kroga, med 13.00 in 13.45, prav tako ne bo možen izvoz iz stavb, ki ležijo ob omenjenih cestah in ulicah, na javno cesto. 

Prav tako bo na dan dirke onemogočeno parkiranje vozil v območju plačljive modre cone na Prešernovi ulici, zato naj vsi uporabniki tega parkirišča svoja vozila umaknejo en večer prej. 

Prevozna bo regionalna cesta iz smeri starega dravskega mostu v smeri Ormoža, do začetka dirke bo prevozna Osojnikova cesta, ki pa bo za krajši čas zaprta po štartu dirke, vse do Gasilskega doma Ptuj. 

Štart dirke bo na Potrčevi cesti pred stavbo Perutnine Ptuj. Trasa bo nato stekla po Potrčevi cesti v smeri Slovenskogoriške. Organizator bo po štartu dirke čimprej zagotovil ponovno vzpostavitev prometnih tokov. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice