Slika je simbolična.
Podjetništvo je gonilna sila vsake občine. Zdaj je ptujska razpisala sredstva za podjetnike. Ste tudi vi med upravičenci?

Podjetništvo je ključna gonilna sila gospodarske rasti in razvoja v vsaki lokalni skupnosti. V času, ko se svet hitro spreminja in se sooča z različnimi izzivi, je vloga podjetništva v občini še posebej pomembna.

Občine so postale pomembni akterji v spodbujanju podjetniške dejavnosti, saj prepoznavajo njeno potencialno moč za ustvarjanje delovnih mest, povečanje lokalnega dohodka in izboljšanje kakovosti življenja prebivalcev.

Zdaj je ptujska občina izdala razpis za dodelitev pomoči za spodbujanje razvoja podjetništva v ptujski občini za letošnje leto. 

Sredstva po tem razpisu se dodeljujejo s ciljem in namenom povečevanja možnosti za ustanavljanje novih podjetij in dvig gospodarske aktivnosti na območju občine, vzpostavljanja ugodnega podjetniškega in inovativnega okolja za razvoj podjetništva in inovativnosti v občini, ustvarjanja novih delovnih mest, spodbujanja razvoja socialnega podjetništva ter oživljanja mestnega središča.

Kaj bodo sofinancirali? 

Mestna občina Ptuj bo podelila nepovratna sredstva za uresničevanje ciljev občine na področju spodbujanja podjetništva. 

Sofinancirali bodo materialne in nematerialne investicije, samozaposlovanje, odpiranje novih delovnih mest, zagon inovativnih podjetij, zaposlovanje mladih, stroške komunalnega prispevka, spodbujanje razvoja in delovanja socialnega podjetništva in stroške projektov, pomembnih za razvoj mestnega središča. 

Razdelili bodo sredstva v višini 60 tisoč evrov. 

Upravičenci so podjetja, ki imajo sedež na območju občine in podjetja, ki imajo poslovni sedež izven občine, če imajo na območju občine registrirano enoto in investirajo na območju občine, upravičenci bodo tudi nepridobitne pravne osebe, registrirane z zakonom, ki ureja socialno podjetništvi, a morajo imeti sedež ali poslovno enoto na območju občine ter fizične ocene s stalnim bivališčem v občini, kadar gre za sofinanciranje samozaposlitve.

Rok za prijavo se izteče 25. septembra, dokumentacija pa je dostopna na tej obarvani povezavi.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice