Slika je simbolična.
Besedne zveze »v mehurčku« smo že vajeni. V mehurčkih pa bodo letos, kot kaže, tudi ptujski otroci na svojih kolesih.

Otroci so za samostojno vožnjo s kolesom v prometu sposobni, ko so stari okoli deset let. Tako je kolesarski izpit prvi izpit, ki ga otroci opravljajo. Je prvi dokument, ki otrokom daje pravico iti na cesto.

Letos bo usposabljanje za ta izpit tudi za otroke potekalo nekoliko drugače.  Kolesarski izpiti na osnovnih šolah bodo izvedeni v mehurčkih.

V večini ptujskih šol teoretičnega dela konec

Vesna Sodec Grula, pomočnica ravnateljice v Vrtcu Ptuj, je na nedavni seji sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu potrdila, da je teoretični del na večini osnovnih šol že končan. 

Tako morajo osnovnošolci opraviti še praktični del, kar se bo zgodilo skozi mesec maj. Tudi ta izobraževanja potekajo po prilagojenem načinu, tako da je varno za otroke in učitelje. 

Prometne vile lani ni bilo na Ptuj, letos bo projekt izveden

Prometna vila je predstava za otroke, ki jih nauči ravnanja in obnašanja v prometu. Predstava je lani zaradi epidemiološke slike odpadla. 

Letos si Vrtec Ptuj prizadeva, da bi bila predstava kljub vsemu izvedena. 

Učenje o cestnoprometnih pravilih je za otroke predvideno v učnem načrtu in se o tem učijo skozi celo leto, a si v ustanovah želijo, da bi bila izvedena tudi predstava Prometna vila. 

Letos je tako enajst oddelkov, ki bi se udeležili predstave. To so otroci stari med štirimi in petimi leti ter petimi in šestimi leti. 

Skupno gre za 250 otrok, ki bi se skozi predstavo učili o varnosti v prometu. Mnenje stroke je, da bi lahko to izvedli v mehurčkih, kar pomeni, da bi otroke razdelili v manjše skupine. 

Manjše skupine pa bi se lahko z zmanjšanim tveganjem udeležile predstave. 

Občino bo to stalo nekaj čez dva tisoč evrov, pri tem pa bo občina skušala zagotoviti še kresničke in razne druge potrebščine, ki jih bodo dobili otroci. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice