Slika je simbolična.
Ravnatelji in ravnateljice ptujskih osnovnih šol so nagovorili starše, saj nekateri pred šolami v luči samotestiranja napovedujejo tudi proteste.

Večina šol je včeraj objavila okrožnico, namenjeno staršem. Mnogih so namreč šolam po Sloveniji že napovedali proteste proti samotestiranju učencev, nekateri potrdil za samotestiranje ne želijo napisati. 

A v svojem pismu staršev je ravnateljica Osnovne šole Ljudski vrt Tatjana Vaupotič Zemljič nagovorila starše, ki so zaposlenim na šoli namenili besede podpore. 

»Vsaka vam čast, da lahko delujete v teh groznih in čudnih časih. Z moje strani vse pohvale, da se tako trudite, da so naši otroci sploh še lahko prisotni v živo pri pouku,« se je glasilo eno pismo podpore neimenovanega starša. 

Toda takim staršem predstavljajo protiutež starši, ki so napovedali proteste. Tako je bilo že ob 8. uri zjutraj pred Osnovno šolo Ljudski vrt, podružnica Grajena, moč opaziti policijski avto. Teh je pred šolami po Sloveniji danes precej prav zaradi napovedanih protestov staršev. 

Ravnateljica Vaupotič Zemljič starše sprašuje, ali se zavedajo daljnosežnosti dejanja protestiranja pred šolami. Sprašuje, ali se zavedajo, da si bodo morali gledati v oči ob prisotnosti policije in otrok. Poudarja, da zaposleni morajo slediti odlokom, saj je od tega odvisen njihov obstoj. 

»Pred očmi svojih otrok boste svoj bes in gnev zlili na nas, ki smo učitelji vaših otrok. Ki jih učimo in vzgajamo skupaj z vami. Nekateri pišete, da jih boste poslali v šolo brez soglasja in potem prijavili policiji, če jih šola ne bo sprejela.

Menda nekateri načrtujete špalirje do šole. Boste kamenjali vse nas, zaposlene, ki bomo prihajali v službo? Ali tiste otroke, ki se bodo samotestirali in bodo prišli v šolo? Ste pomislili, da si večina staršev želi, da otroci ostanejo v šoli in si tam za njih želijo varno okolje,« se v pismu sprašuje ravnateljica. 

Ravnateljica v ostrem pismu starše postavi pred vprašanje, ali se zavedajo, da bodo naslednjič otroci vaš vzorec vedenja uporabili pri njih, svojih starših, ko bodo zahtevali, da ti sledijo njihovim željam. 

Dodaja, da učitelji niso nasprotniki staršev.

»Želimo si odprte in varne šole. Če se strinjate s samotestiranjem v šoli, podpišite soglasje. Če se ne strinjate, zadržite otroke doma, dokler ne prebrodimo najhujše krize,« zaključuje ravnateljica poziv staršem in doda še, da so ravnatelji ministrstvo še enkrat prosili, da bi se vsaj učenci prve triade samotestirali doma. Bili so zavrnjeni. 

Celotno pismo ravnateljice si lahko preberete na tej obarvani povezavi.

Komentarji (3)

MATEJ (ni preverjeno)

KURC VAS GLEDA, PRFOKSI IN RAVNATELJI!

Boško (ni preverjeno)

Sama FB STROKA oz STOKA

Mičan (ni preverjeno)

Par prfukjenih staršev ima več pozornosti kot ogromna večina normalnih.
Ogledalo medijev. Medijske greznice.

Starejše novice