Predvolilno ozračje je precej razgreto, to dokazuje tudi razbito vetrobransko steklo destrniške županske kandidatke.

Kot smo včeraj že poročali, so neznani storilci kandidatki za županjo občine Destrnik razbili vetrobransko steklo.

»Včeraj zjutraj, ko je mož odhajal v službo, je videl, da je moj avto poškodovan zunaj. Jaz sem se ustrašila, mož je poklical policijo. Potem je mogel iti v službo, poklicala sem bližnjega soseda, potem pa je prišla policija,« razlaga Vlasta Tetičkovič Toplak.

Ob avtomobilu, ki je bil parkiran na njenem domačem dvorišču, je ležala kocka, policisti pa so pri opravljanju zapisnika našli tudi list papirja z uničeno družinsko fotografijo.

»V bistvu je bil iztrgan iz mojega predvolilnega letaka, družinska slika. Bil je malo potolčen, zmečkan list. In počečkan v obliki križa,« pove Tetičkovič Toplak.

Najhuje ji je zaradi otrok

Zaradi uničene fotografije se je najbolj prestrašila za svoje otroke.

»Danes sta šla v šolo in so me klicali danes, da mali bruha. Sinoči je imel neke sanje, da nas bodo pobili. Že prej je imel težko zdravstveno izkušnjo, tako da, za njega mi je pravzaprav najhuje,« pove.

Kandidatka je zaradi dejanja neznanega storilca zgrožena, dejanje pa obsojajo tudi na destrniški občini. Podžupan Marjan Lovrec pa ob tem še dodaja:

»Kar pa me še bolj moti, sinoči, ko smo imeli predstavitev kandidatov - kar naša kandidatka za županjo Vlasta ni mogla iti, ker je bila preveč iz sebe - niso povedali niti v enem stavku, zakaj se naša kandidatka ni udeležila soočenja.«

Dejanje obsojata tudi oba protikandidata

Predvolilno ozračje je že precej razgreto in čutiti je, da se predvolilni boj zaostruje. Za župana oziroma županjo občine Destrnik se ob Tetičkovič Toplak potegujeta še dva kandidata, Branko Horvat in Robert Simonič. Tudi sama pa incident ostro obsojata.

»V Listi za urban ostro zavračamo vsakršno nasilje zoper osebe in pa njihovo premoženje. Štejemo na moč argumentov,« pove Horvat.

Simonič pa še doda: »Takšna dejanja strogo obsojamo, namreč to ne paše v našo družbo. Jaz verjamem, - kar se tiče storilca tega kaznivega dejanja ali ravnanja, kakorkoli opredelimo - da bojo organi pregona to našli in ga tudi seveda pravilno kaznovali.«

»Posebno zvečer postaja fejst napeto«

Iz Policijske uprave Maribor so sporočili, da so bili policisti Policijske postaje Ptuj včeraj obveščeni o poškodovanju osebnega avtomobila oškodovanke z okolice Ptuja. Kot še dodajajo, v zvezi s kaznivim dejanjem poškodovanja tuje stvari še zbirajo obvestila.

Napeto ozračje med občani in tudi kandidati pa bo vladalo še nekaj dni.

»Ja, je fejst napeto, posebno zvečer postaja fejst napeto. Če že gremo malo po lokalih, so ljudje, občani kar napeti. Vsak svojega zagovarja,« pove eden izmed občanov.

Kot še pove županska kandidatka Tetičkovič Toplak, njena ekipa predvolilno kampanjo vodi korektno, omenjen dogodek pa ji ne bo preprečil nadaljevanje svoje kampanje. Dodaja še: »Še vedno mislim, da je to neslana šala nekoga, ki opazuje vso dogajanje predvolilno v Destrniku,« pove.

Odločitev, kdo bo novi župan ali županja, bo, ne glede na vse, v nedeljo v rokah občanov.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice