Saj ni res, pa je. Letos je avtor posnetka Tomislav Vrlič z Jukin Medio podpisal pogodbo o prodaji - na račun mu zdaj vsak mesec pade še ena plača iz ZDA.

Tomislav Vrlič, ki je širši slovenski in kasneje tudi svetovni javnosti postal znan s šaljivim, a nekoliko norim posnetkom priprav na zimsko sezono, poimenovanim »Gremo na Kope«, na povabilo Discoveryja prihodnji mesec odhaja čez lužo, poroča Delo.

41-letni Mežičan, sicer zaposlen kot idejni vodja v turističnem in gostinskem podjetju Vabo, je letos z Jukin Medio podpisal pogodbo o prodaji posnetka. 

58-sekundni spot ima na Facebooku že več kot 50 milijonov ogledov, na ameriški strani Damn Videos ima že deset milijonov ogledov, na Crazy Trucker pa milijon manj. Že novembra 2017 so s posnetkom za namene promocije smučarije na Kopah pristali na Fail Blogu in kasneje še med posnetki »failov«, ki jih na YouTubu zbira Fail Army.

Kmalu za tem so poklicali iz Los Angelesa iz medijske korporacije Jukin Media, češ da se ne odziva na njihove maile, a Vrlič je mislil, da gre za potegavščino. Nato se je zgodila prodaja. Vrednost posla ni želel izdati, a je izjemno zadovoljen, saj Jukin Media po prodaji posnetek uspešno trži - iz ZDA na svoj račun menda prejme še eno plačo. 

»Discovery posnetek vrti v kar dveh svojih oddajah; in sicer You have been warmed in Break Room. Prvo predvajajo na Discovery Science, drugo pa na Discovery Channel,« je za Delo dejal Vrlič.

Na povabilo Discoveryja konec julija odhaja v Združene države Amerike, s seboj pa nese ideje, ki bi jih želel posneti s profesionalno ekipo.

Starejše novice