Za stolček direktorja ptujske bolnišnice se zanimajo štirje, za mestno strokovnega direktorja pa le ena prijava.

Na razpis za mesto direktorja ptujske bolnišnice so do roka, ki se je iztekel 10. maja, prispele štiri prijave, za mesto strokovnega direktorja pa ena, je za STA povedal predsednik sveta zavoda Danilo Lončarič.

Ob tem je opozoril, da lahko vloge po pošti prispejo še vse do petka, ko jih bo razpisna komisija odprla in preverila njihovo ustreznost.

Mandat le še do konca junija

Obema dosedanjima vodilnima v Splošni bolnišnici dr. Jožeta Potrča Ptuj, Anici Užmah in Teodorju Pevcu, se aktualni mandat izteče konec junija, nobeden od njiju pa se pred objavo razpisa ni jasno izjasnil, ali namerava ponovno kandidirati.

Po vsej verjetnosti bo Užmahova vendarle želela do konca izpeljati enega za bolnišnico najpomembnejših projektov - gradnjo novega urgentnega centra, ki se je po letih čakanja nedavno vendarle začela.

Bolnišnici gre bolje ... 

Ob tem je zavod lansko leto zaključil z 2,2 milijona evrov presežka prihodkov nad odhodki in tako še drugo covidno leto zapored končal pozitivno. 

Po besedah Užmahove so se tudi likvidnostne razmere izboljšale, tako da bolnišnica po dolgih letih tekoče poravnava vse zapadle obveznosti.

Program večinoma dosegajo tudi letos, več težav pa imajo zaradi skokovite rasti stroškov, čemur cene storitev ne sledijo. Kljub temu so v prvih treh mesecih beležili slabih 40.000 evrov presežka prihodkov nad odhodki.

Direktorja in strokovnega direktorja bolnišnice bo imenoval svet zavoda, za dokončno podelitev mandata prvega pa bo moral ta počakati še na soglasje ustanovitelja.

Za strokovnega direktorja mora svet zavoda pred imenovanjem dobiti mnenje strokovnega sveta.

Starejše novice