Zastoji se vrstijo vse do morja! Izjema zato niso niti gorenjska, štajerska in podravska avtocesta.

Tudi danes pa je bilo na slovenskih cestah pestro. Pred mejnimi prehodi so se bile kolone vozil, ki so čakale za vstop in izstop iz države.

»Tovorna vozila čakajo približno eno uro, kolona sega v notranjost države. Osebna vozila čakajo nekje pol ure, kolona vozil ne sega do hrvaškega mejnega prehoda. Na izstopu iz države pa je čakalna doba približno pol ure na naši strani,« nam je dejal Bojan Gregorič, pomočnik načelnika Postaje mejne policije Gruškovje.

Na mejnem prehodu Gruškovje so v zastojih čakali večinoma vozniki iz tujine, ki se opravljajo na morje, le redko pa je bilo zaslediti avtomobil s slovenskimi registrskimi tablicami.

Na manjših mejnih prehodih gneča občutno manjša

Medtem ko tuji vozniki čakajo na velikih mejnih prehodih, pa se slovenski turisti gneči radi izognejo in večinoma ubirajo manjše mejne prehode.

»Slovenski turisti upoštevajo naša dolgoletna priporočila, ko priporočamo potnikom naj izberejo manj frekventne mejne prehode za prehod čez državno mejo, naj bodo na pot pripravljeni, to pomeni, naj preverijo, če imajo s seboj veljavne dokumente, veljavne dokumente naj imajo pri sebi, ne med prtljago. Na pot pa si naj vzamejo tudi kakšno plastenko vode ali osvežilno pijačo,« je dejal Gregorič.

Le okoli 30 kilometrov stran od mejnega prehoda Gruškovje pa na manjšem mejnem prehodu Rogatec skorajda ni bilo videti avtomobilov.

»Danes je prav navdihujoče, ker je vikend mimo, prometa skoraj ni, umirilo se je. Vikend je pa druga zgodba,« je povedal Sandi Kamenšek, načelnik Postaje mejne policije Rogatec.

Tudi na manjših mejnih prehodih gneča med vikendi

Kot pojasnjuje Kamenšek, pa povečan promet na mejnemu prehodu Rogatec začne že v petek popoldan in traja vse do nedelje zvečer, ko se ljudje vračajo iz morja.

»V poletni sezoni, se pravi ob sobotah in nedeljah, je osebnih vozil tam nekje okoli osem tisoč in od štirinajst do petnajst tisoč potnikov dnevno,« je še dodal Kamenšek.

Manjši mejni prehodi so zagotovo bolj priljubljeni med Slovenci, vendar pa jih že poznajo in prečkajo tudi mnogi tujci, ki se želijo izogniti gneči.

Večje zgostitve na mejah še vse do 15. avgusta

Če se še odpravljate na morje, zato še vedno velja opozorilo, da se na pot odpravite pravočasno. Zastojev na mejnih prehodih še ne bo konec.

»Do 15. avgusta pričakujemo še vedno zgostitve prometa, v skladu s prometnim koledarjem,« je še pristavil Gregorič.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice