Foto: osebni arhiv Maruše in Grega
Maruša Korpič Lesjak in Grega Šerbec sta kreativen par, poznana tudi pod imenoma Piki Poki. Grega izdeluje kurentije, skupaj pa sta poskrbela, da lahko ta simbol Ptuja nosite tudi na nogavičkah.

Maruša Korpič Lesjak, sicer 25-letna arhitektka, prihaja iz Mihovcev pri Veliki Nedelji. Grega Šerbec, 31-letni ekolog, pa prihaja iz Ptuja. Skupaj sta tako zasebno kot poslovno par, ki počne to, kar ju zares veseli. 

Kot je to v študentskih letih, sta sprva delala, kjer se je ponudila priložnost, a kaj kmalu sta začela razmišljati o skupni poslovni poti. 

»Tako so se snovale ideje ena za drugo, velika večina idej je splavala po vodi, obdržala pa sva tiste najbolj zanimive in jih razvijala naprej,« za Ptujinfo pove mlad par. 

Piki in Poki sta povsod, kjer je veliko otrok

Tako sta počasi prišla do ideje za Piki Poki - Zabave za otroke. Skrbita za animacijo otrok na vseh dogodkih in tako ustvarita čarobne otroške rojstne dni in brezskrbno zabavo odraslih na drugih dogodkih. 

»Ker tukaj gradiva svojo kreativnost, prihajajo nove in nove ideje,« dodata. 

Grega tudi izdeluje kurentije in zato se jima je kmalu porodila ideja o posebnih nogavičkah in ogromnem napihljivem kurentu. 

Grega dodaja, da je Maruša med izdelavo kurentij v delavnici dobila zamisel o nogavičkah s kurentom. Tako sta začela razvijati zgodbo o poskočnem kurentu in blagovni znamki Maškare. Tako par nakazuje, da bi lahko sledilo še več izdelkov. 

»Naj omenim, da lahko naslednje leto, v času pusta, pričakujete dopolnitev kolekcije in nove izdelke v povezavi s pustom,« je par še skrivnosten. 

Nogavičke izdeluje priznano slovensko podjetje, vzorec pa sta oblikovala sama. Tudi izbira barv je bila Marušina ideja.

Pravita, da se nogavice prodajajo skozi vse leto, primerne so pa tudi kot spominek na Ptuj. Posebnost nogavičk je tudi ta, da je vsaka svoje barve. 

Tako so nogavice tako šaljive kot ptujski pustni čas - ena je oranžna, druga je modra, pridejo pa v velikostih od 27 do 46. Cena za par nogavic je deset evrov, ponujata pa tudi družinski paket, kjer bodo štirje pari nogavic stali trideset evrov. 

Ste že opazili ogromnega napihljivega kurenta? 

Posebnost ustvarjanja tega mladega para pa je ogromni napihljivi kurent. Je igralo, izdelano le za Grega in Marušo pri enem izmed najboljših proizvajalcev teh igral v Evropi. 

»Ker želiva biti nekaj posebnega, takšnega po čem bodo ljudje takoj spoznali, kdo sva,« razkrijeta, zakaj sta se odločila za nakup ogromnega kurenta. 

Tako je ogromni kurent prava atrakcija za otroke in odrasle. 

Dodata še, da je Grega kurent že od malih nog in to nosi v srcu. Prav zato je začel izdelovati kurentije, sledile so nogavičke, spremlja pa ju tudi ogromni napihljivi ptujski demon. Maruša pa še pove, da se sama med pustom obleče v hudička, ki je nastal izpod rok njenega partnerja. 

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Od desne proti levi (ni preverjeno)

Slovenka in Arabec

Starejše novice