Foto: »Najbolj pomembno je zaupanje vase in v partnerja,« Tina Vrdjuka Kekec in Matjaž Kekec, ki sta letos navdušila v oddaji Slovenija ima talent s točko Nabiralka zvezd.
Na odru ptujskega gledališča se bodo finalistoma oddaje Slovenija ima talent pridružili zanimivi gostje. Umetniški vodja je iluzionist Sam Sebastian, Sanje pa so eden izmed niza dogodkov, ki jih pripravlja ob letošnji 25. obletnici poklicnega čarodejstva.

Kdaj ste se nazadnje čemu čudili kot majhen otrok, se navduševali in obstali v občutku neverjetnega, brez besed? Kaj je tisto, kar vas zjutraj zbudi v nov dan? Kaj je vaša gonilna sila, od kod črpate kreativno energijo? Vse se začne in konča v Sanjah, dokler človek sanja, živi. 

S temi besedami ekipa z umetniškim vodjem, iluzionistom Sam Sebastianom, vabi v Mestno gledališče Ptuj, kjer se bodo 15. marca uresničile Sanje.

Napovedujejo, da bodo obiskovalce z odrskimi iluzijami, akrobatiko, plesom, čarovnijami, žongliranjem, ventrilokvizmom in smehom popeljali na nepozabno potovanje skozi domišljijo, kjer se resničnost prepleta z magijo, v prostor, kjer se izzivi zunanjega sveta razblinijo kot milni mehurček.

Sam Sebastian: Le eden izmed magičnih dogodkov ob 25. obletnici poklicnega čarodejstva

Umetniški vodja je mednarodno priznani iluzionist Sam Sebastian, Sanje pa so eden izmed niza dogodkov, ki jih pripravlja ob letošnji 25. obletnici poklicnega čarodejstva. 

»Ob obletnici sem si zastavil izziv, da naredim nekaj, česar nisem še nikoli, da s tem presenetim tudi publiko,« je povedal: »Po uspešnem dnevu čarovnije v Mariboru tako nadaljujem z dogodkom na Ptuju, kjer bom sodeloval z neverjetnima Matjažem Kekcem in Tino Vrdjuka Kekec iz Arbadakarba.«

Letošnja finalista šova Slovenija ima talent, sta najbolj navdušila občinstvo s točko lebdenja Nabiralka zvezd. »Upam si trditi, da kaj takega slovensko občinstvo še ni doživelo, saj je variete v našem prostoru redka posebnost, ki se ne izvaja pogosto,« je dejal Sam Sebastian. 

»Zelo se veselim novega izziva, saj se nam bodo na odru pridružili tudi prav posebni gostje,« je še dodal. 

Foto: Iluzionist Sam Sebastian 25. obletnico poklicnega čarodejstva proslavlja z izzivi. Eden izmed njih je tudi Magični variete Sanje.

Tina in Matjaž: Pomembno je zaupanje vase in partnerja

Nabiralka zvezd je do sedaj najbolj zahtevna točka, ki sta jo izvedla akrobata iz Arbadakarba, v magičnem varieteju pa bodo gledalci videli še mnogo več. 

»Sanje so predstava, ne zgolj točka, zato je zahtevnost še toliko večja,« sta povedala mlada starša, ki se jima ideje za nastope razvijejo spontano.: »Tako je, tudi nabiralka zvezd se je utrnila tako. Ob sprehodih, večernih pogovorih...« 

»V magičnem varieteju bo kar nekaj takšnih točk, ki so plod najine domišljije, ki se rodijo tako spontano, da te včasih kar preseneti,« pravita Tina in Matjaž. 

Kaj je potrebno, da se takšna točka sploh lahko izvede? »Tehnično je veliko zahtev - od velikosti odra, do svetlobe, do natančnosti pri delu najine ekipe... Seveda tudi najina pripravljenost, poznavanje koreografije, zaporedij.« 

Kot pravita, moraš pri takih točkah imeti velik fokus, da gre res vse po planu: »A najbolj je pri tem pomembno zaupanje vase in v partnerja ter predvsem ne preveč razmišljati, pustiti da steče, da se točka rodi, nato pa jo izpiliti do potankosti.

Na odru ptujskega gledališča metalske trebušne plesalke 

Paru se bodo poleg Sam Sebastiana na odru pridružili zanimivi gostje. Med njimi plesalka in gibalka Rebeka Hanžel, Lidija Petković, vokalistka in članica dvojca Cloud Velvet

Prava poslastica za ušesa in oči pa bo zagotovo tudi nastop plesne skupine Noir, ki se v svojih nastopih predstavlja z dark metal fusion plesnim stilom – moderno obliko trebušnega plesa, združeno s temnimi in metalskimi ritmi. 

Deluje pod vodstvom Lune Noir. Poleg Slovenije je gostovala že v Avstriji, Franciji, Italiji, na Češkem in Madžarskem. 

»V našem magičnem varieteju si želimo le eno: Da se nikoli ne odrečete svojim sanjam. Tu smo, da vas spomnimo,« vabijo umetniki.

Foto: Dark metal fusion trebušne plesalke Noir vas ne bodo pustile ravnodušnih.

Starejše novice