Partnerji projekta Kar sejemo, to žanjemo so letos osrednjo pozornost namenili hokaido bučam, ki so v času rasti koristne za čebele in druge opraševalce, pridelek pa je priljubljen v prehrani.

Dijaki Biotehniške šole Šolskega centra Ptuj so vzgojili prek 200 sadik buč, ki jih bodo posadili na vzorčne vrtove in poskusne njive, poroča STA. 

Partnerji pri projektu Kar sejemo, to žanjemo so v minulih letih združili prizadevanja za povečanje posejanosti ajde in sončnic v našem prostoru, s tem pa so prispevali tudi k prepoznavnosti teh kultur v prehrani.

Na vrtove šol bodo posejali hokaido buče

V okviru letošnjega projekta pa so se partnerji, to so poleg Čebelarske zveze Slovenije (ČZS) še družbi Semenarna Ljubljana in Semina ter biotehniške šole, odločili, da na vrtove šol posejejo semena hokaido buč, so sporočili iz ČZS.

Osrednji dogodek projekta je danes potekal na Biotehniški šoli Šolskega centra Ptuj, kjer so dijaki vzgojili več kot 200 sadik buč, zdaj pa bodo sadike posadili na vzorčne vrtove kot tudi na poskusne njive, kjer bodo spremljali razvoj. V jeseni bodo lahko iz hokaido buč nato pripravili različne jedi, poroča STA. 

Današnji osrednji dogodek je spremljala strokovna razprava, na kateri so sodelovali predstavniki kmetijskega ministrstva, ČZS, biotehniških šol, Kmetijsko gozdarskega zavoda Ptuj in študentov Šolskega centra Ptuj.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Slabo (nepreverjen)

Cebele prenasajo veliko bolezni ... stari pregovor "ce pridejo rusi na vas prinesejo sramoto"

Starejše novice