Univerzitetni klinični center Maribor se je odzval na posnetek zaslona, ki že od prejšnjega tedna kroži na družbenih omrežjih. Gre za lažne informacije!

V posnetku zaslona, ki je zaokrožil po družbenih omrežij in bil deljen več kot 900-krat, neimenovana oseba piše, kako naj bi bila medicinska sestra v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor prisiljena, da podpiše, »da je včeraj opravila 421 testov, čeprav jih je samo 44«.

»Gre za LAŽNE informacije. Univerzitetni klinični center Maribor nima laboratorija za brise. Medicinskim sestram ni potrebno podpisovati ničesar in s samim odvozom brisom niso povezane,« pojasnjuje vodstvo mariborskega kliničnega centra.

»V urgentnem centru Univerzitetnega kliničnega centra Maribor v zadnjem tednu opravimo okoli 50 hitrih testov, dodatno enota za obvladovanje bolnišničnih okužb opravi med zaposlenimi povprečno 100 do 150 testov na dan,« še dodajajo in nadaljujejo: »Standardni 'PCR' testi se sicer opravljajo na Nacionalnem laboratoriju za zdravje okolje in hrano in NE v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor

Ob tem pa še opozarjajo, da je bil na Nacionalnem laboratoriju za zdravje okolje in hrano rekord v zadnjih nekaj dneh 900 brisov na dan, a je danes ta številka lahko že višja.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice