Foto: Facebook profil Vanje Ropič
Se še spomnite Vanje Ropič in njenega sina Vida, ki sta se borila za svojo hiško? Vanja je dobro vrnila na prav poseben, srčen način.

Vanja Ropič s svojim 16-letnim sinom s posebnimi potrebami Vidom živi na obrobju Ptuja. Le mesec in pol nazaj pa ni bila prepričana, da bosta v svojem domu lahko ostala. 

Po ločitvi od moža so se začeli kopičiti dolgovi, kar je pomenilo, da bi lahko izgubila hišo. Cilj je bil zbrati 36.700 evrov, s katerimi bi lahko odkupila hišo od banke upnice.

Vanja se je obrnila na javnost, na vse, vse, ki ste pomagali. Zgodilo se je neverjetno, saj je bil denar za hiško zbran v štirih dneh! 

»Jočem. Od sreče, ganjenosti in preplavlja me hvaležnost. Iskreno? Nekaterim izmed občutkov sploh ne poznam imena. Hvala, od srca hvala,« se je tedaj čustveno zahvalila mamica Vanja. 

Donacij je bilo veliko, vendar pa sta Vanja in Vid zbirala za svojo hiško. Za dom je bil denar zbran, ostalo ga je še nekaj viška. Vanja se je odločila, da bo z neverjetno gesto povrnila okolici. 

»Verjamem, da kar dobiš, moraš dati nazaj,« pove Vanja. 

Pravi, da spremlja delo UPornika s humanitarcem Borisom Krabonjo na čelu že od začetka. Želela jim je pomagati z več kot samo SMS sporočilom UPORNIK5 na 1919. 

Večji znesek denarja je tako nakazala društvu UPornik, saj podpira njihovo delo. 

»Pri njem (Borisu Krabonji) mi je všeč ideja, da si lahko nekdo, ki nima kdaj, privošči tudi kak priboljšek,« pove Vanja. 

Pogodba za hišo je danes že podpisana, Vanja in Vid svoji hiški na obrobju Ptuja tako še vedno pravita dom. Upa, da bodo spomladi lahko začeli z deli in gradnjo prizidka. 

Vid bo tako dobil svojo sobo, kopalnico in sobo za terapije, kjer bo lahko telovadil. Kupila sta že nov invalidski voziček, nekaj za obleči, nove čevlje in nekaj igrač. 

»Sem ena tistih, ki sem mislila, da lahko živiš od ljubezni. Pomen denarja sem spoznala, ko sem dobila Vida. Brez denarja ne moreš narediti nič,« doda Vanja. 

A to še ni vse ...

Se še spomnite Vida iz Nazarij? Tudi on je pomagal Vanji in Vidu. Z licitacijo žoge s podpisom Gorana Dragića je zbral kar šest tisoč evrov, ki jih je podaril Vanji in Vidu. 

Vanja se je odločila, da bo tudi ta znesek podarila, saj se je zbralo dovolj denarja. Šest tisoč evrov je tako podarila Osnovni šoli Gustava Šiliha Maribor, saj je to šola, ki jo Vid obiskuje.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice