Vir: občina Cerkvenjak
Zaradi prostorskih potreb namerava občina Cerkvenjak v prihodnje razširiti oziroma dograditi vrtec. Načrtujejo štiri dodatne oddelke, osrednji prostor in servisne prostore.

Vrtec Cerkvenjak ima trenutno šest povsem polno zasedenih oddelkov, občina Cerkvenjak pa na podlagi izračunov ugotavlja, da bi bilo smiselno vrtec dograditi še za štiri oddelke.

Vrtec tako trenutno obiskuje približno 110 otrok, z ureditvijo prizidka bi jih lahko sprejeli dodatnih 88.

Dodatne prostore načrtujejo kot neposredno navezovanje na obstoječ vrtec. Zasnova pa je smela.

»Nova razširitev je za polovico etaže nižje od zadnje etaže obstoječega vrtca. Iz obstoječega objekta se za pol etaže spustimo po stopnicah ali za pol etaže dvignemo do novih prostorov. Možen je tudi spust iz etaže obstoječega vrtca po toboganu za pol etaže v novo pritličje razširitvenega dela,« je zapisano v projektni dokumentaciji. 

Vrtec kot gozd

Vse načrtovane igralnice so večje od 50 kvadratnih metrov: »Vsak oddelek ima pripadajočo pokrito teraso. Doda se nov prostor za dodatno dejavnost otrok v drugi etaži. Ta ima stekelno steno, ki se lahko odpre in poveže z skupnim odprtim prostorom.«

Pri tem bodo sledili osnovnemu principu, ki so ga vpletli že v obstoječi objekt, in sicer da je vrtec kot gozd.

Občina namerava tudi kupiti parcelo na severni strani, ki bo prinesla dodatno zeleno površino. Dodali bi tudi nova polja z igrišči na vzhodni strani vrtca.

Koliko bo dograditev stala, občina še ne razkriva, projekt pa želi občina realizirati v letih 2023 in 2024.

Denar za vrtec pričakujejo iz investicij v vzgojno varstvo ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, primaknili bodo tudi lastna, torej občinska sredstva.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice