Vir: Nepremicnine.net
Ni skrivnost, da so po nekaterih delih Ptuja cene zazidljivih zemljišč zrasle do neba. Kje lahko dobite najcenejšo parcelo in kateri okoliši se smatrajo za elitne?

Na nepremičninskem portalu Nepremicnine.net smo preverili cene zazidljivih zemljišča na Ptuju in po okolici.

Trenutno jih na portalu ponujajo kar 133, največ prav na Ptuju. Nekaj jih je še v Zgornji Hajdini, Krčevini pri Vurberku, Gorišnici ter haloških občinah, najdejo pa se tudi po raznih manjših krajih po okolici Ptuja. 

Najcenejše zazidljive parcele najdemo prav po haloških občinah, kar sicer ni presenetljivo. Te parcele so praviloma nekoliko večje ter, v nekaj primerih, na težje dostopnih terenih.

Trenutno najcenejšo zazidljivo parcelo lahko dobite za 5800 evrov, meri pa 1292 kvadratnih metrov. Najdete jo v Gradiščah v občini Cirkulane, posest pa je delno stavbna in delno kmetijska. 

Če si torej želite mirne lokacije med idiličnimi haloškimi griči, lahko več informacij najdete na tej obarvani povezavi.

Na Polenšaku je zazidljivo zemljišče, veliko kar 2658 kvadratnih metrov ocenjeno na 8900 evrov. Tudi to zemljišče je delno kmetijsko, nudi pa razgled na vaško cerkev in okoliško naravo. 

Zazidljivi del tega zemljišča je sicer le 294 kvadratnih metrov, Dornava pa je oddaljena le sedem kilometrov. Več informacij je na tej obarvani povezavi.

Haloške občine za razmeroma velika zemljišča tako držijo nižje cene. Tako lahko na primer v Brezovcu dobite zazidljivo zemljišče veliko kar 7173 kvadratnih metrov za 9050 evrov, na Velikem Okiču pa zemljišče veliko 3589 kvadratnih metrov za 9200 evrov.

Zazidljivo posest s starejšo hiško prodajajo tudi v Podlehniku. Veliko je 1129 kvadratnih metrov, zanj pa zahtevajo 11.900 evrov. 

Cene poskočijo v bližini Ptuja

Tako se na nepremičninarski strani prodaja posest v Grajenščaku, velika 1730 kvadratnih metrov, zanjo pa prodajalci želijo 13 tisoč evrov. Nahaja se na slemenu griča ter je le delno zazidljivo. 

Zazidljivega je približno 434 kvadratne metre, več informacij pa dobite na tej obarvani povezavi. 

Tudi v Slovenji vasi se prodaja stavbno zemljišče, ki meri 706 kvadratnih metrov. Prodajajo ga za 15.499 evrov. Do parcele so napeljani vsi priključki in tako je primerna za takojšnjo gradnjo. 

Več informacij je na tej obarvani povezavi.

Ravninski deli okolice Ptuja po okoli 20 tisoč evrov na parcelo

Po cenah sodeč pa se posebno cenijo parcele na ravninskih delih Ptuja in okolice. Tako na Bregu prodajajo posest veliko 967 kvadrantnih metrov za 18.373 evrov.

Le malo dražja je posest v Skorbi, meri 500 kvadratnih metrov in se nahaja sredi naselja. V Cirkovcah lahko zazidljivo parcelo dobite za nekaj čez 20 tisoč evrov, v Njivercah pa za čez 21 tisoč evrov.

V Dornavi cena ravne, 706 kvadratov velike parcele, dosega 22 tisoč evrov. 

Zgornja Hajdina in središče Ptuja močno prednjačita s cenami

Trenutno najdražja zazidljiva parcela na nepremičninskem portalu se nahaja v Zgornji Hajdini. Velika je kar 148.600 kvadratnih metrov, primerna za poslovno gradnjo, ocenjena pa je na 2.350.000 evrov. 

Tudi na območju Rabelčje vasi cene zazidljivih parcel dosegajo vrtoglave cene. Posest, sicer velika kar 31.312 kvadratnih metrov, je sredi Rabelčje vasi ocenjena na 1.100.000 evrov. Polovico manjšo parcelo v Rabelčji vasi lahko dobite za skoraj 700 tisoč evrov. 

Posebno prijetna lokacija je tudi blizu ptujskih toplic, kjer prodajajo zazidljivo parcelo, veliko 3476 kvadratnih metrov. Za kvadratni meter računajo 100 evrov, kar nanese na skoraj 347 tisočakov.

Več informacij se skriva na tej obarvani povezavi.

Prodaja pa se tudi zazidljiva posest na Puhovi cesti na Ptuju, nahaja pa se tik ob trgovskem centru Q-center na Ptuju. Zemljišče bi bilo tako primerno za poslovno gradnjo. Veliko je 9097 kvadratov, zanj pa želijo skoraj 637 tisočakov. 

Več informacij je na tej obarvani povezavi.

Starejše novice