Fotografija je simbolična. (foto: Ponting)
Gradbena dela na viaduktu Sejanca, s katerim bi bilo moč po več letih vendarle nadaljevati gradnjo hitre ceste Ormož - Ptuj, se kot kaže sredi maja še ne bodo začela.

Na Darsu namreč pojasnjujejo, da pogodba z izvajalcem še ni podpisana, zato začetka gradnje še ne morejo napovedati. Medtem so se že začela dela v zvezi s prestavitvijo daljnovoda

Pogodbo bodo z enim izmed treh izvajalcev, ki so do roka oddali ponudbe, lahko podpisali šele po pravnomočnosti odločitve o oddaji javnega naročila, dodajajo in šele takrat začeli z uvedbo izvajalca v delo, zato je začetek del odvisen od uspešnosti javnega naročila. Sicer pa so se medtem že začela dela v zvezi s prestavitvijo daljnovoda, ki jih izvaja na razpisu izbrani ponudnik, podjetje Energoinvest iz Gornje Radgone. Na Darsu predvidevajo, da bodo z deli končali junija.

Prva pripravljalna faza bo zaključena deset mesecev po začetku

Za dokončanje viadukta Sejanca so do roka prispele tri ponudbe, ki so jih odprli konec marca. Cenovno najugodnejša je bila ponudba Pomgrada, ki bi dela opravil za dobra dva milijona evrov, za nekaj več kot 100.000 evrov je bila višja ponudba konzorcija domačega podjetja Markomark Nival iz Vidma pri Ptuju in hrvaškega Sitorola, s skoraj 2,9 milijona evrov pa sta najvišjo ponudbo oddala sarajevski Euroasfalt in Cestno podjetje Ptuju. Dars bo financiral dela z lastnimi sredstvi in krediti, prva pripravljalna faza bo zaključena deset mesecev po začetku, druga, ki jo bo potrebno prilagoditi dinamiki gradnje trase odseka Gorišnica-Ormož, za katero bodo dela oddana z drugim javnim naročilom, pa pet mesecev pozneje.

Ekonomska in prometna študija projekta predstavljena predvidoma maja 

Kljub drugačnim napovedim občinam ob trasi hitre ceste pa še vedno ni bila predstavljena niti ekonomska in prometna študija projekta, ki je pomembna zlasti glede poteka drugega dela trase od Markovcev proti Ptuju. Na infrastrukturnem ministrstvu pojasnjujejo, da je študija vendarle končana in dopolnjena z zahtevanimi dopolnitvami ter bo predvidoma še v prvi polovici maja predstavljena županom in javnosti.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice