Dva zdravnika, oba povezana s Ptujem, sta nedavno pristala na naslovnicah medijev, saj sta izdajala lažna zdravniška in covidna potrdila. Zdaj se je za Ptujinfo oglasil Izudin Kanlić.

V začetku letošnjega novembra je Slovenijo dodobra pretresla novica o vpletenosti dveh zdravnikov v izdajanje lažnih zdravniških in covidnih potrdil. 

Kmalu so mediji razkrili imena. Vpletena naj bi bila upokojeni zdravnik Rajko Brglez in znani ptujski zdravnik Izudin Kanlić, zasebni zdravnik z ordinacijo na Osojnikovi cesti.

Na podlagi sodnih odredb na večjem območju Slovenije so kriminalisti 9. novembra opravljali hišne preiskave poslovnih in stanovanjskih prostorov in vozil. Iskali so poslovno dokumentacijo in druge materialne dokaze. 

Izdajala zdravniška spričevala, en tudi covidna potrdila

Zdravnika naj bi neupravičeno izdajala zdravniška spričevala, ki jih:

  • podjetja in druge organizacije morajo pridobiti kot pogoj za delo svojih zaposlenih ali 
  • jih člani organizacij potrebujejo za dokazovanje zdravstvene sposobnosti za opravljanje določenega dela ali določene dejavnosti, kot so na primer športne dejavnosti. 

Predkazenski postopek pa je usmerjen tudi zoper odgovorne osebe podjetij in organizacij, ki so za svoje člane ali zaposlene na tak način pridobili ta zdravniška spričevala. 

Delo med postopkom smeta opravljati

Za dodatna pojasnila smo se ob izbruhu afere obrnili na Zdravniško zbornico Slovenije, kjer so za Ptujinfo pojasnili, da dokler teče pravni postopek zoper zdravnika, ta delo smeta opravljati naprej. 

Z Rajkom Brglezom je Zdravstveni dom Lenart sicer prekinil sodelovanje, a Izudin Kanlić ima svojo ordinacijo in lahko delo opravlja nemoteno naprej. 

To je Izudin Kanlić povedal za Ptujinfo ... 

Na uredništvo se je v dneh po aferi obrnilo več pacientov Izudina Kanlića, ki niso prepričani, ali zdravnik še sploh opravlja svoje delo. 

Kanlić je v telefonskem pogovoru za Ptujinfo pojasnil, da delal ni le dan in pol, delo pa zdaj teče dalje. 

»Ves čas delamo, dan in pol sem manjkal. Delamo čisto normalno,« odgovarja za Ptujinfo

Pacienti, ki so del Kanlićeve ordinacije, lahko pokličejo na številko, se naročijo in normalno pridejo na pregled. 

»Ljudje mislijo, da sem pobegnil v Bosno, da sem v zaporu ...« še ostro dodaja zdravnik Kanlić in jasno poudarja, da ordinacija posluje kot prej. 

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Fritz (nepreverjen)

Član S D S

Sergej (nepreverjen)

Prej vaš levičar SD,LEVICA
Fritz pojdi na zdravljenje

Starejše novice