Foto: Mediaspeed
Mnogi bi se strinjali, da je prav Kurentovanje največji ptujski praznik. A naslednje leto, ko že zgleda, da se bodo rešili iz primeža ukrepov, so na vidiku nove težave.

Komercialni del ptujskega Kurentovanja je še kako pomemben za norčave maske, ki pridejo od blizu in daleč. Letos je ta, zabaveni del potekal kar v neuradni obliki na ptujski tržnici. 

Mestni Zapeljivec se je spontano pojavil na tržnici, iz njega se je širila glasba glasba, ki je zabavala maškare še dolgo v noč. Letošnje kurentovanje je dokazalo, da je tradicija premočna, da bi se je Ptujčani in Ptujčanke odpovedali. 

Razpis je bil objavljen, interesentov ni

Razpis za izbiro izvajalca karnevalske dvorane je bil objavljen že 2. junija. To je nekoliko prej, kakor prejšnja leta. A kljub temu Zavod za turizem Ptuj ni prejel niti ene prijave na razpis. 

»Predvidevamo, da je poglavitni razlog v negotovosti razmer zaradi morebitnega poslabšanja epidemioloških razmer in posledične ponovne uvedbe ukrepov, ki onemogočajo oziroma močno ovirajo izvedbo tovrstnih dogodkov. Prav organizatorji dogodkov so bili tudi najbolj prizadetimi sektorji v času epidemije,« je mnenje Zavoda za turizem Ptuj. 

Spremenjen razpis bo objavljen kmalu

Ker je bil prvi razpis neuspešen, pa je zavod zdaj primoran objaviti še drugega. Povejo, da bo odprt kmalu, dostopen za prijave pa bo tri tedne. 

Razpis poziva izvajalce, ki bi samostojno najeli oziroma postavili karnevalsko dvorano, dogajanje z organizacijo in izvedbo gostinske ponudbe ter zabavno glasbenega programa.

Na prvem javnem razpisu je bil pogoj za izbor izvajalca, da je dvorana locirana v Mestni občini Ptuj in je v radiju največ treh kilometrov iz središča mesta

Dvorana bi, po prvem razpisu, morala imeti kapaciteto za 2600 ljudi in vse ustrezne certifikate in rede. Organizator bi moral zagotoviti dvorano z zabavnim programom najmanj od 18. februarja do vključno 1. marca. 

Spremembe pa bodo v novem razpisu, ki bo objavljen kmalu. Novi razpis predvideva triletno sodelovanje, bo pa podpis pogodbe z izbranim izvajalcem za obdobje enega leta, z možnostjo podaljšanja do treh let. Temu bo primerna tudi vsebina javnega poziva, še pravijo na zavodu. 

Kaj bo v primeru, da tudi na drugem razpisu ne bo interesentov zavod še ne odgovarja. »S tem vprašanjem se bomo soočili, če bo to potrebno,« so morebiten neuspešen drug razpis na zavodu za turizem komentirali za Ptujinfo. 

»Vsekakor si želimo, da bi lahko obiskovalcem ponudili priložnost za sproščene zabave v maskah, kot smo je bili vajeni v preteklih letih, a bo vse odvisno od epidemioloških razmer in ukrepov,« so na zavodu še dodali o tem, ali bo zabava v šotoru taka kot v letih pred epidemijo.

Komentarji (1)

ptujčanka (ni preverjeno)

Že prve prepreke pri organizaciji Kurentovanja 2022, na razpis se ni prijavil nihče, ker se pripravljajo za parlamentarne volitve !?

Starejše novice