Foto: Tamino Petelinšek/STA
Pomurski sejem je prejel zahvalo predsednika Slovenije.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je danes v Gornji Radgoni udeležil slovesnosti ob odprtju jubilejnega 60. mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA. 

Ob tej priložnosti je sejmu vročil zahvalo predsednika Republike Slovenije za 60 let uspešnega prirejanja mednarodnega sejma, ki spodbuja odličnost, povezovanje, mednarodno sodelovanje. Zahvalo je prevzel predsednik uprave sejma Janez Erjavec

»Ob tej priložnosti se znova spomnim važnih besed znanega pokojnega Pomurca Ferija Horvata, ki mi je sredi 90. let dejal, da »če hočeš kaj pomeniti na državni politični ravni, ne smeš manjkati na Pomurskem sejmu«. 

Verjetno je hotel reči, da gre pri kmetijstvu za veliko več kot za pridelavo hrane. Gre za ohranjanje poseljenosti, obdelane kulturne kraje, ohranjanje jezika in tradicionalnih običajev ter skrb za snovno in osnovno kulturno dediščino,« je na sejmu dejal Borut Pahor. 

Dotaknil se je tudi problematike vremenskih pojavov in vplivov na kmetijstvo, izzivov, ki skrbijo kmete in državni vrh. 

»Kmetje ste bili, ste in boste tudi v prihodnje eden glavnih stebrov slovenstva. Pri tem naj izpostavim še posebej kmečke in podeželske žene, ki delate na kmetijah, skrbite za dom in družino in prek Zveze kmetic poživljate podeželje,« je še dejal. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice