Vir: Facebook profil RaMaX Engineering
Konjiško podjetje RaMaX Engineering, ki se ukvarja predvsem z izdelavo orodij za brizganje plastike, plastičnih izdelkov in sestavo sklopov, je obiskal hrvaški inovator in podjetnik Mate Rimac.

Na obisku v Sloveniji se je pred dnevi mudil Mate Rimac, direktor in lastnik podjetja Rimac Automobili, ki se ukvarja s proizvodnjo pametnih električnih avtomobilov. 

Rimac na obisku v Slovenskih Konjicah

Rimac, ki ga mediji pogosto označujejo za hrvaškega Elona Muska je pred dnevi obiskal proizvodnjo podjetja RaMaX Engineering.

Gre za visokotehnološko družinsko podjetje z več kot 20 letno tradicijo. So eden izmed najuspešnejših slovenskih dobaviteljev, uvrščajo se med pretežno izvozno naravnana podjetja, saj je tržni delež izvoza preko 80 odstotkov.

Njihova primarna dejavnost je predelava plastičnih mas, kjer sodelujemo z vodilnimi avtomobilskimi znamkami kot so Lamborghini, BMW, Rolls Royce, Mercedes-Benz, Audi ter ostali avtomobilski giganti. 

A vse tesnejše postaja tudi njihovo sodelovanje s hrvaškim podjetjem Rimac Automobili.

Iz preproste garažne lope do velikih avtomobilskih imen

Rimac, ki je lani s podjetjem Rimac Automobili postal tudi lastnik Bugattija, si je ogledal proizvodnjo podjetja v Slovenskih Konjicah.

»Nikoli si nismo mislili, da bomo iz preproste garažne lope, ki ni imela oken, niti vrat, prišli do tako velikih avtomobilskih imen in bili prisotni v mnogih branžah,« so ponosni zapisali Facebook profilu konjiškega podjetja.

Kot so zapisali, se je njihova skupna zgodba s podjetjem Rimac začela že leta 2018, ko je podjetje Greyp Bikes potrebovalo poslovnega partnerja, ki bi jim izdelal ter pomagal razviti vse plastične artikle za njihova kolesa. Takrat je bilo podjetje Greyp Bikes še v lasti Rimca. »Nam neznana oseba je priporočala naše podjetje in jim zagotovila, da, če bo kdo to sposoben narediti, potem bomo to mi,« so povedali. 

Dodajajo, da so vse projekte uspešno izpeljali in s podjetjem Greyp Bikes sodelujejo še danes: »Kljub temu da se je pri njih lani menjala lastniška struktura in je sedaj lastnik podjetje Porsche, naše sodelovanje poteka dalje.«

Potekajo dogovori za sodelovanje pri izdelavi orodja in plastične dele

Kot so zapisali, se podjetje Rimac Automobili podaja na novo pot. Na Hrvaškem namreč poteka gradnja izjemno velikega Campusa, kjer bodo med drugim izdelovali celotne baterijske sklope za premijska električna vozila. 

»S ponosom sporočamo, da potekajo intenzivni pogovori v smeri, da bomo za njih izdelovali orodja in plastične dele, ki jih potrebujejo,« sporočajo v podjetju RaMaX Engineering.

»S svojo kvaliteto, entuziazmom in znanjem si bomo prizadevali, da izpolnimo vsa njihova pričakovanja in jih maksimalno podpremo, ter jim pomagamo na poti do njihovega uspeha,« dodajajo.

Starejše novice