Foto: Marko Pigac
Barbara Jurgec je iz Zavrča, dekle s cerebralno paralizo pa bi se rada pogosteje vračala v domače Haloze. Ji lahko pomagamo to omogočiti?

V mesecu decembru 2022 so pričeli z dobrodelno akcijo, kjer zbirajo sredstva za nabavo urejenega in prilagojenega avtomobila za Barbaro Jurgec iz Zavrča. Je dekle s cerebralno paralizo 5. stopnje in je varovanka Zavoda Dornava. 

»V njej je nekaj posebnega. Želimo ji omogočiti da se bo lahko čim pogosteje varno vračala v Haloze, k svoji družini. Starši žal niso sposobni zagotoviti dovolj sredstev za primerno vozilo, zato smo pričeli s tem dobrodelnim dogodkom,« je sporočil Tilen Sedlak, vinar, ki ga poznamo pod znamko S Vino. 

Barbara ima preproste in skromne starše, sama je pa iskriva in vesela. Komunicira s pogledom, z očmi.

Zbranih 13 tisočakov, manjka le še malo 

Do danes je uspelo dobrotnikom zbrati 13.300 evrov. Vozilo je že izbrano, stane pa 15.200 evrov. 

Do končnega zneska tako manjka le še 1900 evrov. 

V želji, da ta sredstva čimprej zberejo, pa pripravljajo dobrodelni dogodek, ki bo potekal v nedeljo, 2. aprila, ob 16.00 uri v gostišču Pri Veseliču, v Zavrču. 

Na dogodku se bo zbralo celo slovensko vinsko kraljestvo, pričakujejo pa tudi vinsko kraljico Slovenije Majo Pečarič. Pripravili bodo degustacijsko zgodbo kraljevskih vin in koncert Lize&Taje, glasbenega dueta, ki bo poskrbel za ambientalno vzdušje. 

»Barbara je radovedno pokukala na svet, tako kot mi vsi. Njena iskrivost in želja po živeti je tako močna, kot v vsakem izmed nas. Tako kot vsi mi ne potrebuje usmiljenja, potrebuje le občutje, da je sprejeta, takšna kot je. To je želja prav vsakega posameznika, ki hodi po tej zemlji. 

Biti sprejet, takšen kot je. Med njo in nami je pa ena velika razlika. nam je omogočeno, da sami razpolagamo in izbiramo ter kreiramo svoje poti, njej to ni dano. Pomagajmo ji in omogočimo, da bo tudi njej kakšna pot lažja, da bo lahko izbirala večkrat objem svoje družine na svojem domu, v Zavrču,« je o Barbari zapisal Sedlak. 

Starejše novice