Safilo je svojo zgodbo v Ormožu zaključil, a to ne pomeni, da se ne širijo na nove trge. Po zaprtju v Ormožu sledi prvo novo odprtje.

Marca letos je odjeknila novica, ki je ni pričakoval skorajda nihče - Safilo v Ormožu zapira svoja vrata, na cesti bo pristalo 557 zaposlenih. 

Da bo dela v tem podjetju konec, so zaposleni izvedeli ob 14. uri, ob menjavi izmene. Ko bi stroji morali nadaljevati z delom, so ti obstali. Veliko delavcev se je odpravilo nazaj domov. 

Prvi udarec v Italiji, drug pri nas

Zaprtje v Ormožu pa ni bilo prvo. Najprej so zaprli tovarno v italijanskem Martignaccu, nato reorganizirali obrat v kraju Longarone

Komaj takrat so se na Safilu odločili še za zaprtje ormoške tovarne očal. 

Kot luč na koncu tunela se je izkazal možen nakup podjetja Safilo s strani podjetja Carthago. A tudi tu je sledilo presenečenje: Safilo je pogajanja s Carthagom prekinil.

Le malo za tem pa ponoven preobrat: italijanska skupina Safilo je podpisala pogodbo o prodaji z logističnim podjetjem Znass Transport. Tako so bili prostori prodani družinskemu podjetju. 

Po zaprtju v Ormožu zdaj novo odprtje

Nedavno pa so iz Safilo skupine sporočili, da odpirajo podružnico v Varšavi na Poljskem. S podružnico bodo odprli celo prostor za stranke, med modnimi navdušenci bolje znan kot 'showroom'. 

Showroom bo svoja vrata odprl že 1. januarja naslednjega leta, podružnica pa bo namenjena predvsem stroki. Tem bo nudila podporo in pomoč. 

Direktor skupine Safilo Angelo Trocchia je izpostavil predvsem prisotnost podjetja na poljskih trgih in pomen strank, ki jih postavijo v ospredje. 

Komentarji (2)

Hshsh (ni preverjeno)

Tu narod zgubil sluzbe, vi pa jin se rdklamo delate... koga briga Poljska...

Pameten (ni preverjeno)

Podjetje se je zaprlo 30.6.2021, nekateri pametni pa še vlečemo plačo v Safilo 😁

Starejše novice