Foto: Mediaspeed
Na včerajšnjem ustavnem zboru mariborskega odbora nove stranke Naša dežela je vodenje odbora prevzel Danilo Burnač, dolgoletni direktor Mariborskega vodovoda.

V Mariboru je včeraj potekal ustanovni zbor mestnega odbora nove stranke Naša dežela, ki jo na državni ravni vodi Aleksandra Pivec. Vodenje odbora je med okoli 25 udeleženci prevzel Danilo Burnač, nekoč dolgoletni direktor Mariborskega vodovoda in tudi nekdanji mestni svetnik. Podpredsednica je postala Iza Verdel.

Kot je za STA povedal Janez Ujčič, ki je skupaj s Pivčevo med ustanovitelji omenjene stranke in je z njo tudi prišel iz DeSUS, je predsednica ustanovni zbor tudi obiskala, hkrati pa so sprejeli nekatera programska izhodišča, ki bodo namenjena posebej drugemu največjemu slovenskemu mestu in ga bodo že na prvi seji izvršnega odbora razdelali po posameznih področjih.

»Zagotovo se bomo zavzeli za novo digitalno podobo Maribora kot mesta in različnimi zeleno obarvanimi projekti,« je za zdaj o programu za mesto povedal Ujčič.

Med ustanovnimi člani mestnega odbora je bilo tudi nekaj dosedanjih članov DeSUS, od mestnih svetnikov pa se je za priključitev odločil samostojni svetnik Miha Recek. Na zboru je bilo videti tudi znanega vinarja Boštjana Protnerja.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice