Slika je simbolična.
Projekt podravskega vodovoda je po letih pregovarjanj lani naposled pridobil momentum. Projekt napreduje po načrtih.

Projekt podravskega vodovoda je že večkrat skorajda splaval po vodi. Po dolgoletnem zagotavljanju sredstev in dogovarjanju med podravskimi občini pa je nedavno končno le prišlo do preboja. 

Pot do izdaje javnega naročila je bila trnova. Vroče je bilo tudi med župani na sejah. Celoten projekt obnove podravskega vodovoda je razdeljen v sklope, te pa so morali postopoma potrjevati. 

Na seji 6. septembra lani so potrjevali prvi sklop, ki zajema izdelavo projekta za cevovode. Če sklop na seji ne bi bil potrjen, bi se ponovno ustavilo že pri prvem koraku. 

Po takratni vroči razpravi so se občine naposled strinjale - prvi sklop so sprejele.

Zakaj sploh potrebujemo nov vodovod? 

Direktor ptujske komunale Janko Širec je v lanskem pogovoru za Ptujinfo pojasnil, da so nujna vzdrževalna dela razlog za nenehne motnje v dobavi vode na Ptuju in v okolici. 

Širec je takrat za Ptujinfo razkril, da je v zadnjih letih toliko vzdrževalnih del, kjer je stanje vodovodnega omrežja, ki je v upravljanju ptujske komunale, v relativno slabem stanju. 

Dodal je, da se defekti na vodovodnem omrežju dogajajo predvsem tam, kjer so cevi iz neustreznih materialov. Pri tem je izpostavil dve težavi - cevi iz PVC materiala in azbestno-cementne cevi.

Na kateri točki je projekt danes? 

Še lanskega septembra je bila dokumentacija za gradbeno dovoljenje v zaključnih fazah.

V podjetju Dr. Duhovnik, kjer so zadolženi za izdelavo projekta za gradnjo povezovalnih cevovodov in skupne infrastrukture, trenutno zaključujejo geodetski posnetek manjkajočih tras. 

Glede na terminski plan računajo na približno dva tedna zamude. Končni rok za izdelano gradbeno dokumentacijo in oddajo te pa je letošnji maj. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice