Velika večina občin Spodnjega Podravja že ima župana za prihodnji mandat. Drugi krog bo potekal le na Ptuju, Ormožu, Dornavi in Vidmu.

V 11 občinah Spodnjega Podravja sprememb ni bilo in volivci so za nove mandat izvolili dozdajšnje župane. Drugače je v občinah Zavrč, Podlehnik, Destrnik in Cirkulane, kjer so izvolili nove župane.

Cirkulane bo vodila županja, v Destrniku vrnitev Pukšiča

Občino Cirkulane bo tako v naslednjih štirih letih vodila ženska. Neodvisna kandidatka Antonija Žubmar je z 57,95 odstotki glasov premagala sedanjega župana Janeza Jurgca, ki je Cirkulane vodil od ustanovitve leta 2006.

Novega župana so dobili tudi v Zavrču, kjer je med tremi kandidati največ glasov (58,42 odstotkov) dobil kandidat NSi Slavko Pravdič. V Podlehniku je z veliko večino, 76,30 odstotkov glasov, slavil neodvisni kandidat Sebastian Toplak, ki je v županski bitki premagal kandidatko SDS Evo Pipan.

Štirje kandidati so se za župansko mesto potegovali v Destrniku, nazaj na svoj nekdanji položaj pa je uspel priti nekdanji poslanec Franc Pukšič. Ta je osvojil dobrih 54 odstotkov in premagal sedanjega župana Vladimirja Vindiša, Elizabeto Fras in Branka Horvata.

Drugi krog na Ptuju, Ormožu, Dornavi in Vidmu

Vroče dvoboje v drugem krogu 2. decembra lahko pričakujemo v štirih občinah. Na Ptuju sta se, kot smo že poročali, v drugi krog prebila Nuška Gajšek in nekdanji župan Štefan Čelan. Napet boj se obeta tudi v Ormožu, kjer se je ob aktualnemu županu Alojzu Soku (29,17 odstotkov glasov) v drugi krog prebil Danijel Vrbnjak. Temu je preboj v drugi krog uspel po zaslugi 48 glasov več kot jih je zbral tretjeuvrščeni Miran Topolovec.

V Občini Dornava so sedanjemu županu Rajku Janžekoviču za zmago zmanjkali manj kot trije odstotki. Njegov izzivalec v drugem krogu je neodvisni kandidat Janko Merc. Zelo izenačene volitve so bile tudi v Vidmu, kjer je največ glasov osvojil Branko Marinič (28,50 odstotkov), sedanji župan Friderik Bračič pa se je v drugi krog uvrstil z 24,80 odstotki glasov. Ali bodo volivci ustoličili novega župana, ali bodo vodenje še štiri leta zaupali sedanjemu, bo znano 2. decembra.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice